İsveç Ankara büyükelçisi Wahlund, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

TAKİP ET

Avrupa Günü' etkinlikleri kapsamında Samsun'a gelen İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükelçi Wahlund'u Başkan Vekili Turan Çakır ağırladı.

Ziyarette Samsun’u beğendiğini ifade eden İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, vize serbestliği konusunda Türkiye’nin AB yasalarını kabul etmesi ve benimsemesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin AB konusunda çok önemli bir sürecin içerisinde olduğunu ifada eden Lars Wahlund, Türkiye’nin AB’ye, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu kaydetti.


 

   Vize serbestliği konusunda AB Komisyonu’nun Türkiye lehine verdiği raporun doğru olduğunu ifade eden Ankara Büyükelçisi Wahlund, 72 başlıktan 67’sinin tamamlandığını, 5’nin kaldığını, en zor maddenin ise terörle mücadele yasasıyla ilgili değişiklik olduğunu vurguladı.

    Başkan Vekili Turan Çakır ise, İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund’a Samsun ile ilgili bilgi verdi. Samsun’un 4 ulaşım imkanına sahip Karadeniz’in en büyük tarım ve sanayi kenti olduğunu ifade eden Çakır, spor ve sağlıkta Samsun’un büyük gelişme kat ettiğini hatırlattı. Çakır, vize serbestliği konusunda Türkiye’nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini bildirdi.

   Ziyaretin sonunda Başkan Vekili Turan Çakır,  Büyükelçisi Lars Wahlund Atatürk Heykeli maketi hediye etti.