Kaçak savcı Hüseyin Kaplan Galip Öztürk'ten mektup yazarak af diledi

TAKİP ET

Kaçak Balyoz savcısı Hüseyin Kaplan Galip Öztürk'e mektup yazdı. 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ iddiası ile yakalama kararı bulunan kaçak Balyoz Savcısı Hüseyin Kaplan, Galip Öztürk'e gönderdiği mektupta af diledi.

Kaçak Balyoz Savcısı Hüseyin Kaplan'ın Galip Öztürk'e gönderdiği mektup. Yakalama kararı bulunan Balyoz Savcısı Hüseyin Kaplan, Galip Öztürk'e gönderdiği mektupta neler söyledi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verdiği kaçak Balyoz Savcısı Hüseyin Kaplan, Metro Holding Onursal Başkanı Samsunlu işadamı Galip Öztürk'e mektup gönderdi.

Kaçak Balyoz Savcısı Hüseyin Kaplan'ın, Galip Öztürk'e gönderdiği mektupta, "Sevgili Galip abi. Zamanın sizi haklı çıkarmasının derin üzüntüsü içerisinde bu mektubu kaçak bir törerist olarak yazıyorum" ifadesini kullanması dikkat çekti. 

Kaçak Balyoz Savcısı Hüseyin Kaplan, Galip Öztürk'e gönderdiği mektupta, şunları dile getirdi.
"Bana birgün tutuklanacaksın dediğinizde işin bu mecralara geeleceğini hiç düşünmemiştim. Ben hep insanlara inandım. En son halkına ve polisine kurşun sıkan bir yapıyla birlikte olmak gibi bir suçlamayla kaçıyorum. Size muhalif düşüncelerim olsada böyle bir yapıyla ne maddi nede manevi bir bağım olamaz. Reddediyorum. Olsaydı sonlandırırdım. İnsanlığa, millete, hele kendi milletine haince kıyan böyle bir olayı tasvip etmem ancak insanlıktan çıkmama bağlıdır. İnsanlıktan çıkmadım ve çıkmamakta azimliyim. Geçmişte girmiş olduğum davalardan dolayı hakkımda işlem yapılsaydı bir şey diyemezdim. Ancak böyle hain bir yapıyla anılmak damarlarımı donduruyor. Kabul edemiyorum. Galip abi benim insanalara bakışımı en iyi siz bilirsiniz. Çünkü en zor anınınızda ve benim kısmen güçlü göründüğüm bir zamanı yaşadınız. Hala aynı yer ve konumdayım. Abi kendimi artık bir ölü olarak kabul ediyorum. Sizden istirhamım benim varsa kusurlarımı unutarak çocuklarıma sahip çıkmanızdır. En azından okul dönemlerinde destek olmanızdır. Bu yazıyı utanarak, sıkılarak ve mahcubiyetle yazıyorum. Amma sizin zorda kalanlara sırtını dönmeyen bir yapınız olduğunu biliyorum. yeğenleriniz olan kızlarım ve kuzeniniz olan eşim önce Allah'a sonra size emanet ediyorum. Hakkını helal et. Sevgi ve hürmetle istirham ederim. Enişteniz. Hüseyin Kaplan"