KADES Samsun'da tanıtıldı - KADES nedir?

TAKİP ET

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılan stantla aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının tanıtımı yapıldı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde KADES uygulamasının tanıtımı ve farkındalığın artırılmasına yönelik Cumhuriyet Meydanı’nda stant açıldı. Hazırlanan uyarıcı broşürlerin dağıtımı yapılarak şiddet mağduru kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen KADES uygulamasıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir standı ziyaret ederek İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ dan bilgi aldı.


Bu uygulamanın yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı da, “Bugün anlamlı bir gün. Bu manada kadına yönelik şiddetin her türlü karşısında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Samsun olarak geçen gün acı bir olay yaşadık. KADES İçişleri Bakanlığımızın önemli bir uygulaması. Bu uygulamanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülmüş oldu. Mobil olarak telefonlara indirilmek suretiyle kişinin konumuna bağlı olarak hemen emniyet birimlerinin anında müdahale etmesini sağlayan sistem. Bunu yaygınlaştırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

KADES Samsunda tanıtıldı KADES nedir