Kafe ve lokantalar açılacak mı, hafta sonu-hafta içi yasakları kalkıyor mu? Kontrollü Normalleşme kararları

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün itibarıyla yeni 'Kontrollü Normalleşme' sürecini başlatıyoruz. Salgının seyrine göre ihtiyaç duyulan her zaman ve her alanda, halkımızın her bir ferdinin yanında yer almayı sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşmenin ele alındığı Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Birçok kısıtlamanın kalktığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalkarken, yüksek ve çok yüksek illerde Pazar günü olarak sürecek " dedi.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ (MAVİ)
Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.
ORTA RİSKLİ İLLER HANGİLERİ (SARI)
Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars
YÜKSEK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ (TURUNCU)
İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.
ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ (KIRMIZI)
Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

hangi kısıtlamalar kalktı