Kahramanları Da, Hainleri De Unutturmayacağız

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "15 Temmuz kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız.


Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "15 Temmuz kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız. Onları unutmadığımız gibi FETÖ’cü hainleri ve işbirlikçilerini de unutmayacağız" dedi.

Başkan Genç, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna işaret eden Başkan Genç, "15 Temmuz'da milletin hakimiyeti kayıtsız şartsız tahakkuk etmiştir. Ülkemize darbe vee darbe girişimleriyle nizam verenlere, Türk Milleti’nce tarihi bir ders verilmiştir. FETÖ'nün bir ihanet şebekesi olarak başlattığı darbe ve işgal girişimi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bizzat millet tarafından bertaraf edilmiştir. Aziz milletimiz, bir çılgınlık yapan olursa, haddini bildirmeye, şehit ya da gazi olmaya hazır olduğunu dosta düşmana ilan etmiştir" dedi.

'AYNI HEYECANLA NÖBETTİYİZ'
Hain darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını beklemeden erken saatte Cumhuriyet Meydanı'na koştuklarına işaret eden Başkan Genç, "O gece ailem ve belediye çalışanlarımızla birlikte darbi girişimini TV'den öğrenir öğrenmez hiç bir şey düşünmeden evimizden çıktık ve saat 10.40'da Cumhuriyet Meydanı'na gittik. O gece ve sonraki bir ay boyunca sabaha kadar vatanımız, milletimiz için nöbet tuttuk. 15 Temmuz'dan başlayarak 29 gün nasıl heyecanla nöbet tuttuysak aynı heyecanla yine nöbettiyiz" diye konuştu.

'ASIM'IN NESLİ VATANINI ÇİĞNETMEDİ'
Asım'ın neslinin bayrağını, vatanını çiğnetmediğini ifade eden Başkan Genç, "249 insanımız gözünü kırpmadan şehadete koşmuş, al bayrağın kalbindeki yıldız olmuştur. Binlerce vatandaşımız yaralanmış, gazilik payesi kazanmıştır.  tarihimizin en görkemli destanlarından biri yaşanarak yazılmıştır. 15 Temmuz Destanı hepimizindir. FETÖ'cü hainler ve iş birlikçileri, düşmanlarımız ve içimizdeki dostları ihanet şebekesi, onlara karşı duran aziz milletimiz ise kahraman olarak tarihe yazılmıştır. Çanakkale'de, Kut'ul Amare'de, Trablusgarp'ta, Kurtuluş Savaşı'nda şehadet şerbetini içerek bize vatan bırakan atalarımızın evlatları onları mahcup etmemiştir" ifadelerini kullandı. 

'BU VATAN SAHİPSİZ DEĞİL'
Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: "15 Temmuz kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız. Onları unutmadığımız gibi FETÖ’cü hainleri ve işbirlikçilerini de unutmayacağız. Bu vatanın sahipsiz olmadığını bir kez daha dünyaya ilan ettiler, hepsine minnettarız. Hiçbir düşmandan korkmuyoruz. Bayrağımız ve istiklalimiz uğruna her daim canımızı vermeye hazırız. 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı günler diliyorum."