Karaaslan'dan 23 Nisan mesajı

TAKİP ET

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,
''23 Nisan 1920, milletimiz açısından tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Bu tarih ülkemizin 4 bir yandan işgali karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile birlikte Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açıldı ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler ve yeni hedefler doğdu. Bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri atıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi hem de beyni mahiyetindedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir.
Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür. Dünya çocuklarının da katımıyla bir şenlik atmosferinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün ve milletimizin çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Çocuklarımız ülkemizin geleceği, milletimizin umududurlar. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum''