Karaaslan'dan Engelliler Günü Mesajı

TAKİP ET

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

SORUNLAR EL BİRLİĞİ İL ÇÖZÜLÜR

''Engellilik sadece engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumu oluşturan tüm kesimleri ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren ve çok yönlü ele alınması gereken toplumsal bir sorundur. 2002 yılına kadar engelli vatandaşlarımız ihmal edilmiş, adeta görmezden gelinmiştir. AK Parti iktidara geldikten sonra engellilerin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri önemli çalışmalara imza attı. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak, engellilerin sorunlara kapsamlı ve çağdaş çözümler içeren, 5378 sayılı Engelliler Kanunu'nu çıkardık. Ancak engellilerin sorunları tüm toplumu kapsamaktadır. Sorunların çözümü el birliği ile mümkündür.

ENGELSİZ ŞEHİRLER

Gelişen insan hakları ve kentsel planlama anlayışı tüm dünyada engelsiz şehirlerin oluşturulmasına yönelik uygulamaları yaygınlaştırmıştır.  Şehirlerimizi inşa ederken tüm engel grupları açısından ulaşılabilir olacak şekilde inşa etmeliyiz. AK Parti Genel Merkezi, düzenlemeler yapılarak tüm engel grupları açısından ulaşılabilir bir hale getirildi ve Türkiye'nin ilk ve tek engelsiz siyasi parti genel merkezidir. Şehirlerdeki merdivenler, kaldırımlar, yaya geçitleri, binalar, ulaşım araçları, otoparklar, hastaneler, oteller vb. tüm kentsel yapı, engelli gruplarının erişimi için uygun hale getirilmeli. Bu bağlamda konunun paydaşı olarak, şehircilik anlamında yapılacak her türlü, plan, proje ve çalışmada engellilerin ulaşılabilirlik konusu öncelikli konularımız arasında yer alacak.

Bu duygu ve düşüncelerle; Engelliler Haftası’nı en kalbi duygularımla kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam diliyorum”