Karantinadaki Yerleşim Yeri Sayısı Açıklandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı bugün itibariyle karantina altında bulunan yerleşim yerleri hakkında açıklamada bulundu.

4 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili değerlendirme yayınlayan İçişleri Bakanlığı, karantina süreci devam eden yerleşim yerleri hakkında bilgi verdi. Bakanlıkça yapılan açıklamada;

"Ramazan Bayramı’nın koronavirüsün yayılma hızı ile ilgili oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısında 81 ilimizde Ramazan Bayramı süresince 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması  kararı alınmış ve uygulamaya konulmuştur.

Bu karar doğrultusunda; 22 Mayıs 2020, saat 24.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, bu gece saat 24.00’da sona erecektir. Genel itibarıyla 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız tarafından ülke genelinde yüksek oranda riayet edildiği gözlenmiştir. Bu itibarla; Aziz Milletimize, kısıtlamaya uyma konusunda göstermiş oldukları duyarlılık, sosyal sorumluluk, sabır ve fedakârlık için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Halihazırda, bugün saat 20.00 itibarıyla 25 ilimizdeki, 2 belde, 17 köy, 45 mahalle ve 2 mezra olmak üzere toplam 66 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmakta olup bu yerleşim yerlerindeki toplam nüfus 61.559’dur. Öte yandan 63 ildeki, 395 yerleşim yerinde karantina kararı ise kaldırılmıştır." denildi.