Karayolları Genel Müdürlüğü'nde görev yapan 10 bin çalışana kadro

TAKİP ET

Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Karayolları Genel Müdürlüğü'nde görev yapan 10 bin çalışanımıza kadro aldık. Hayırlı olsun" dedi.

Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Yol-İş Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Şaban Çılgın'ın düzenlediği toplantıya katılmak için Samsun'a geldi. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan işçiler ile Atakum Belediyesi'nin Samsun 55 Salonu'nda bir araya gelen Genel BaŞkan Ağar, "1994 yılından itibaren sürdürdüğümüz hukuki mücadelemizi kazandık ve Karayolları'nda görev yapan taşeron işçi kardeşlerimize kadrolarını almalarını sağladık. Biz sizinle varız" dedi.

Yol-İş Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Şaban Çılgın'ın davetlisi olarak Samsun'a gelen Genel Başkan Ağar, "2008 yılında göreve geldiğim andan itibaren taşeron çalıştırmanın kamu kurumlarında olmamasını savunanlardan oldum. Bunun için Karayolları Genel Müdürlüğü'nde görev yapan taşeron işçi kardeşlerimizin kadro almaları için hukuki mücadelemizi başlattık. Bu yolda bazı arkadaşlarımızın işine son verildi. Ama biz yılmadık. Sizinle çıktığımız bu yolda başarılı olduk. Şimdi tüm ülke genelinde 10 bin kamu çalışanı kadrolarını aldı. Samsun'da ise bu sayı 550" diye konuştu.

BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE TERÖR OLMAZ

Seçim öncesinde tüm siyasi partilerin ilk gündem maddeleri arasında taşeron çalıştırmanın ortadan kalkması gerektiğini beyan ettiklerini hatırlatan Ağar, "İster iktidar partisi olsun, ister muhalefet partisi hepsinin seçim bildirgelerinde taşeron çalışma sisteminin ortadan kaldırılması vardı. Ama 15 Temmuz süreci denilen terör saldırısı yüzünden ülkemiz sorunlar yaşadı. Bunun üstesinden yine halkımız geldi. Her zaman dediğim gibi biz karayolları işçileri birer askeriz, polisiz. Karayolları işçilerinin çalıştığı hiç bir yerde terör örgütü barınamaz. Bu ülke için herbirimiz canımızı vermekten kaçınmayız. Bunun için kamu kurumlarında taşeron illetine son verilmeli ve ülkesi için canını dahi vermekten çekinmeyecek biz işçilere kadroları verilmelidir" ifadelerinde bulundu.

KARAYOLLARI RUHUNA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Türkiye'nin en iyi kurumları arasında ilk sırayı Karayolları Genel Müdürlüğü olduğunu söyleyen Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, "Karayolları ülkemizin en önemli ve en değerli kurumlarının başında gelmektedir. Biz bu kurumda büyüklerimizden gördüğümüz Karayolları ruhu ile hizmet vermekteyiz. Bu ruh bizi aile yapan unsurların başında gelmektedir. Birbirimizin açıklarını arayan değil, birbirlerimizin açıklarını kapatan olmalıyız. Bu Karæyolları çalışanlarının en önemli düşüncesi olmalıdır. Bu ruha kavuşmak ve Karayolları'nda çalışmak herkeze nasip olmaz" dedi.

MÜCADELE OLMADAN BAŞARI OLMAZ

Taşeron işçilerin kadro alması için Yol-İş Sendikası'nın umut olduğunu belirten Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, "Yol-İş Sendikası'nın başlattığı 'taşerona kadro' mücadelesinin en başından beri takip eden bir kardeşinizim. Burada ki mücadele uzun ve meşakkatli devam etti. Ama mücadele sonunda kadrolarını alan 10 bin taşeron işçi vardı. Her zaman dediğim gibi mücadele olmadan başarı olmaz. Bizimde bu mücadeleleri diğer kurumlara taşımalıyız. Kölelik düzeni olan taşeron sistemi tarihin karanlık sayfalarına gömmeliyiz" diye konuştu.

RİSK VARDI AMA KAZANDIK

Düzenledikleri organizasyona katılan Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ve yönetim kurulu üyelerine, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin'e, Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz'a ve işçilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Yol-İş Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Şaban Çılgın, "Karayolları bünyesinde çalışan taşeron işçi kardeşlerimizin kadrolarına ulaşması için başlattığımız hukuki mücadelemizde her zaman yanımızda olan Genel Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Her zaman bizim yanımızda bu mücadelenin yanında oldular. Bir sendika için büyük risk taşıyan ancak başarılı olunması halinde diğer sendikalara mücadele gücü verecek bu zorlu yolda her an yanımızda oldular. Bizde onlardan aldığımız destek ile tüm işçi kardeşlerimiz ile mücadelemizi sürdürdük. Şimdi ise bu mücadele ile ülke genelinde 10 bin, Samsun'da ise 550 taşeron kardeşimize kadro verilmesine aracı olduk. Şuan bin 172 üyemiz var. Şayet dava açmasaydık ve işçi kardeşlerimizin yanında olmasaydık bu sayı 350 kişiye düşecekti. Sizlerin bize desteği sürdüğü müddetçe biz her zaman sizin yanınızdayız" dedi.

PLAKET VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından davetlerine icazet ettiği için Samsun'a gelen Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ve yönetim kurulu üyelerine ve Karayolları 7 Bölge Müdürü Kenan Keskin'e plaket verilmesinin ardından Yol-İş Genel Merkezi üyeleri İşçiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.