Kavak ilçesi'nde kan bağışı kampanyası

TAKİP ET

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Bağış Merkezi tarafından Kavak ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Soğuksu Mahallesi Öner Caddesi'nde konuşlandırılan Türk Kızılayı kan toplama aracına müracaat eden vatandaşlardan 27 ünite kan bağışı alındı.

Ekip başkanı Dr. Oktay Yanık, kan bağışında bulunmak üzere müracaat eden 45 kişiden durumu uygun olan 27'sinden kan aldıklarını söyledi.

Kan bağışının önemine işaret eden Yanık, "Kan zaruri ihtiyaçtır. Kan bağışında bulunanların veya yakınların da bir gün kana ihtiyacı olabilir. Bir ünite kan 3 kişiye hayat verir. Haliyle bir ünite kanın dahi çok önemi var." dedi.

- Lisede geri dönüşüm kampanyası 

Kavak'ta bulunan Yaşardoğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çevre bilincini geliştirmek ve ambalaj atıklarını doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırmak amacıyla geri dönüşüm kampanyası başlatıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Niyazi Altun öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında okul bahçesine atık toplama varilleri yerleştirildi. 

"Temiz çevre, güzel gelecek" sloganıyla katı atık malzemesi toplamaya başladıklarını belirten Altun, kampanyadan olumlu sonuç alacaklarına inandığını dile getiroi.

Altun, "Temin ettiğimiz varillere cam, metal, kağıt ve plastik yazıları yazarak atıkların ayrı ayrı toplanmasını hedefliyoruz. Amacımız, bu atıkların dönüştürülmesiyle çevre kirliliğine engel olmak. Aynı zamanda öğrencilerimize çevre bilincini aşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.