Kaymak: Samsunlu Kardeşlerimizi Saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'na Bekliyoruz

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak 14.07.2018 Cumartesi günü saat 19.00'da, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında şehit yakınları, gaziler ve aileleri adına Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Erol Olçok Çok Amaçlı Salonunda Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemek programına katıldı.

Bu ülke bulunduğu pozisyon gereği bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Bizi bölmek ve parçalamak istiyorlar. Bunu başarmak içinde bu örgütleri kullanıyorlar. Amaç Türkiye güçlenmesin, bizlere muhtaç olsun. Allah’a şükür biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, birbirimize kenetlendiğimiz sürece bunların oyunları boşa çıkacaktır.
 İlimizde 15 Temmuzda programlar yapıyoruz. 15 Temmuz darbesi unutulmamalı unutturulmamalı.Bu hainlerin planlarına karşı devletimizin birliği ve beraberliğini milletimiz göstermesi lazım. Yarınki programlarımız bir eğlence programları değil şehitlerimizi anma programlarıdır. Yarın bizler birlik ve beraberliğimizi aynı zamanda gücümüzü gösterirsek, bu maşanın arkasında ki güçlere mesaj vereceğiz.
 Buradan Samsunlu kardeşlerimize sesleniyorum. Samsun bir ilkadım kenti. Samsun Türkiye’nin kurtuluşuna giden yolda meşalenin yakıldığı bir kenttir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan bir kenttir. Vatan, millet duygusu olduğu zaman tavrını ortaya koyan insanlar, inanıyorum ki yarın bizi de yalnız bırakmayacaklardır. Kendi geleceklerine sahip çıkacaklardır. Yarın Samsunlu kardeşlerimizi saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’na bekliyoruz. Asıl olan hep birlikte orada olup şehitlerimizi anmaktır. Sizlerin evlatları, eşleri bizler için Türkiye’nin geleceği için canlarını verdiler. Şehit yakınlarının hatırlanmaya ihtiyaçları vardır. Onlar bizim başımızın tacıdır. Şehitlerimizin yakınları bize emanettir. Bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.