Kilolu erkeklere giyim önerileri

TAKİP ET

Erkeklerin kilo problemi özellikle yaşları ilerledikçe daha da belirginleşen sorunlar arasında bulunuyor. Tabii ki yoğun iş hayatı ve bu iş hayatında çok fiziksel aktif çalışmayan erkeklerin düzenli bir spor yaşamları da yine yoğun iş yaşamları nedeniyle çok fazla bulunmadığı için ne yazık ki erkekler kilo almaya oldukça meyilli oluyorlar.

Erkeklerin kilo problemi özellikle yaşları ilerledikçe daha da belirginleşen sorunlar arasında bulunuyor. Tabii ki yoğun iş hayatı ve bu iş hayatında çok fiziksel aktif çalışmayan erkeklerin düzenli bir spor yaşamları da yine yoğun iş yaşamları nedeniyle çok fazla bulunmadığı için ne yazık ki erkekler kilo almaya oldukça meyilli oluyorlar.
Hal böyle olunca da kilolu erkeklerin özellikle yaşadıkları problemlerin başında üzerlerine giyebilecekleri uygun kıyafetler bulmaları oluyor.
Biz de bu yazımızda kilolu erkek giyim tarzı üzerine önerilerde bulunmak istedik. Dilerseniz başlayalım.
Kilolu bölgenizin kıyafetini koyu tercih edin.
Kilolu erkekler için giyim önerilerinin ilkine giyilen kıyafetin renginin ne olacağıyla başlayalım.
Kilolu erkeklerin fazla kilolarını gizlemek için yapacakları tercihin başında özellikle kilolu bölgelerine giyecekleri koyu renk kıyafetler tercih etmeleri gerekmektedir. Üst göğüs bölgesi kilolu olan erkekler, üst taraflarına giyecekleri kıyafetlerin koyu renkli olmasını tercih etmeli iken; alt bölgesi kilolu olan erkeklerin de alt tarafta giyecekleri kıyafetin koyu renkli olmasına özen göstermelidir.
Bu renklerin gücünü kullanarak kilonuzu gizlemenin en temel yöntemlerinden biridir.
Polo yaka tişörtleri tercih edin.
Kilolu erkeklerin tişört seçimlerinde yönelecekleri ilk tişört tarzı polo yakalı tişörtler olmalıdır. Polo yakalı tişörtler yakalı tişörtler olduğu için dışarıdan bakan birisinin gözünden bir derinlik oluşturacak ve özellikle boynunuzun olduğundan daha ince görülmesini sağlayacaktır.
Özellikle de bisiklet yaka tişörtleri tercih etmekten uzak durulması gerekmektedir. Nitekim, bisiklet yaka tarzındaki bu tişörtleri tercih eden erkeklerin boyunları olduğundan daha kalın görülecektir.
Yine renkli çizgili tişörtler de kişiyi olduğundan daha şişman gösterecektir.
Kumaş seçiminde doğallık ön planda olmalı.
Kilosu yüksek bir erkeğin kıyafet seçiminde kumaş türü olarak muhakkak doğal içeriği yüksek olan kumaşları seçmesinde fayda var.
Zira, kilolu erkeklerin terleme oranı daha fazla olduğu için sentetik özelliği yüksek kumaşa sahip kıyafetleri tercih etmeleri halinde daha fazla terlemelerine sebebiyet verilecektir. Bu da haliyle kötü bir görünüm sağlayacaktır.
Ancak pamuk veya keten gibi doğal içerikli kumaşlardan üretilmiş kıyafetler giyilmesi halinde terin emilim oranı da o ölçüde yüksek olacağından terlemenin vermiş olduğu kötü görüntü dışarıdan görülemeyecek; aynı zamanda ter kokusu gibi sorunlarla da uğraşılmamış olacaktır.
Daha çok regular fit kıyafetler
Elbette ki herkes slim fit giydiği bir kıyafetin vücudunu sarmasını ve iyi bir görüntü oluşturmasını ister. Ancak ne yazık ki kilolu erkekler için böyle bir durum söz konusu olamıyor.
Kilolu erkeklerin kıyafet seçiminde yaptığı en büyük hata, slim fit kıyafetler tercih etmeleri. Bunun aksine kilolu erkeklerin kıyafet seçiminde muhakkak regular fit’e yönelmelerinde fayda var. Zira, vücutlarına giyecekleri kıyafetler ne kadar bol olursa kilonun dışarıdan belli olma olasılığı da o kadar düşecektir.
Davetler için blazer ceketler
Kilolu erkeklerin giyim konusunda yaşadıkları sorunların en büyüklerinden biri de özel günlerde nasıl giyineceklerine yönelik problemdir. Bu problemi çözmek için özel günlerde kilolu erkeklerin takım elbise tercih etmesini önermiyoruz. Bunun yerine daha günlük sayılabilecek blazer ceketlerin giyilmesi, davetlerde kilolu erkeklerin daha şık bir görünüme kavuşmalarını sağlayacaktır.
Blazer ceketin altına sade ve salaş bir gömlekle kilolu erkekler davetleri geçiştirebilir. Nitekim bu görüntü, aynı zamanda sempatik bir hava da katacaktır.

Kilolu erkeklere giyim önerileri