Kısıtlamalar ne zaman kalkacak? Lokanta ve kafeler ne zaman açılacak?

TAKİP ET

Koronavirüs vaka sayılarındaki düşüşe bağlı olarak esnaflarla ilgili adım atılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak esnaflarımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak takvimi başlatmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde, "Bugünkü kabine toplantısında, salgın tedbirlerini yeniden gözlemledik. Sahadaki aşı uygulaması belirlenen önceliklerle sürüyor. Koronanın mutasyona uğraması bizim de işimizi zorlaştırıyor. Salgınla mücadelede yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Mart'tan bu yana ekonomik ve sosyal hayat üzerindeki etkilerini de iyi biliyoruz. Bilim insanlarımızın görüşleri yanında milletimizi her kesiminden gelen seslere de kulak veriyoruz. 

Vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnaflarımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz.

Belediyelerden, organize bölgelerin yönetimlerinden il hıfzıssıhha kararlarının uygulanması hususunda hassasiyet göstermelerini beklediğimizi belirtmek istiyorum."