Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti UNESCO'da

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin, UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alındığını söyledi. Başkan Yılmaz, "Dün bunu duyunca çocuklar gibi çok sevindim, Samsunlularla bunu paylaşmaktan da büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'daki yerel, yaygın ve internet meydası kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. 
Samsun Golf Sahası'nda yapılan programda Başkan Yılmaz, kentte gerçekleştirilen projeler ve diğer çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ile ilgili önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nin ilk aşaması olan geçici listeye girebilmesi için Paris'te bulunan Daime Temsilciliği'ne başvuruda bulunmuştuk. Yapılan değerlendirme sonucunda Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini öğrenmiştik. Son olarak UNESCO Dünya Miras Merkezi'nin resmi internet sitesinden bu, dün akşam yayınlanarak ilan edildi. Bunu duyunca çocuklar gibi sevindim. Yani Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti artık UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne aday demektir. Şu anda Türkiye hiçbir doğal alan daimi listede yok. Geçici listeye giren var. Biz de çok yoğun bir çalışma başlatacağız." dedi.

Yapılan bir çok çalışma hakkında da önemli bilgiler veren Başkan Yılmaz, Raylı Sistem, Mahalle yol ve içme suyu ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verirken, basın mensupları golf sahasında gezdirdi.