Koçoğlu: 'Çocuklarımız için yaşam merkezi kurulmasını istiyoruz'

TAKİP ET

Samsun Otizimli Çocuklar Derneği Ayça Nedret Koçoğlu, Samsun'da 800'e yakın otizimli çocuk bulunduğunu, Samsun'da otizmli çocuklar için bir yaşam merkezinin kurulması için ciddi bir mücadele verdiklerini söyledi.

PARA TALEBİMİZ HİÇ OLMADI

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Başkan Yardımcısı Ayça Nedret Koçoğlu, derneklerinin otizmin acılarını yaşayan ailelerden oluşmuş bir STK olduğunu belirterek;' Şehrimizde 800'e yakın otizmli çocuk bulunmaktadır. Aileleriyle birlikte otizmi yaşayan kişi sayısı 2000 kişiyi geçmektedir. Bu sayı gözardı edilebilecek bir sayı değildir. Her birimizin ayrı hikayeleri ve verdiği mücadelesi vardır. Bizler dernek olarak bu yola çıktığımızda birgün olsun tek bir lira talebimiz olmadı. Yaptığımız görüşmelerde çaldığımız her kapıda bizim tek istediğimiz çocuklarımız için eğitim şartlarının yeterli bir boyuta getirilmesi olmuştur.' dedi.

YAŞAM MERKEZİ KURULMALIDIR
Kimsenin kendilerine kayıtsız kalmadığını ve 'Otizimli çocuklar için ne yapılabilir?' çabasında olan insanlara teşekkür ettiklerini belirten Koçoğlu;' Bizler anneleriz babalarız bizler çocuklarımızın sözleri, onların düşünceleriyiz. Onlar için güvenilir bir gelecek kurma çabasındayız. Bizlerden sonra en azından hayatlarını daim ettirebilsinler diye dua ediyoruz. Bunun için tek şey egitim, kaliteli ve disiplinli bir yaşam merkezinin bir an önce kurulmasıdır. Bizlerden sonra yaşayabilecekleri sıcak yuvaları olsun Onları anlayan, şefkat gösteren insanlar ve bir bakım evi yapılsın. İsteklerimiz ve beklentilerimiz bu yöndedir. Bizler bu zor mücadeleyi veren aileler ve sadece çocuklarımızı düşünen bireyleriz. Bunun harici her şey teferruat ve ayrıntıdır.' diye konuştu.

Kaynak: Meydannet