Külünk, Canik'te 15 Temmuz ve sonrasını anlattı

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz ve Sonrası konulu konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "15 Temmuz'un doğrudan birinci hedefi Erdoğan'dı. 15 Temmuz'un sadece İstanbul ve Ankara'ya sıkıştırılmış olmasının sebebi doğrudan Erdoğan'ı şehit ederek ortadan kaldırmaktı. Diğer hedef ise Putin'i ortadan kaldırmaktır" dedi.

Daha önce "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa Konferanslar Serisi" düzenleyen Canik Belediyesi, bu kez "15 Temmuz ve Sonrası" konulu konferans düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve yoğun ilginin olduğu konferansa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmacı olarak katıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve çok sayıda davetli katıldığı konferansta, Külünk, 15 Temmuz'un hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şehit etmek ve Rusya Devlet Başkanı Putin’i ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, o gece uzun süredir planlanan küresel bir oyunun bozulduğunu söyledi.

'15 TEMMUZ ÜLKEYİ ELE GEÇİRME HAREKETİ'

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in 15 Temmuz öncesi FETÖ/PDY terör örgütüyle yaptığı mücadeleyi ve 15 Temmuz darbe girişiminin ilk dakikalarında Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşları organize etmesini anlatan video gösterisiyle başlayan konferansın açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, "15 Temmuz'da sadece bir darbe girişimi olmadı. Ülkeyi, yönetimi ele geçirme harekatı oldu. Türk halkının basireti, Allah'ın yardımı ve güçlü bir liderin dik duruşu ile bu darbe girişiminden hep beraber kurtardık. Hangi ülkede silahlı kuvvetleri kendi vatandaşına ateş etmiş. Hangi ülkede elinde hiçbir silahı olmadan, uçağa, helikoptere ve tanka direnmiş. Bu tarih boyunca sadece Türk milletine nasip olmuştur" dedi.

'1. DÜNYA SAVAŞI BİTMEDİ'

Daha sonra 15 Temmuz ve Sonrası konulu konferans veren AK Parti Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. "15 Temmuz'un Türkiye'yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı doğrudan ortadan kaldırmaktı. İkinci etabı da Putin'i tasfiye etmekti" diyen Milletvekili Külünk, "15 Temmuz'un hedefi 1. Dünya savaşının bu coğrafyada devamı ve Türkiye'yi Balkanlaştırmaktır. 1. Dünya savaşı bitmedi sadece ara verildi. 2. Dünya Savaşı bitti. Ara verilen 1. Dünya Savaşı önce 90'lı yılların hemen Berlin Duvarı'nın yıkılışının arkasından 1. Dünya Savaşı önce Balkanlarda devam etmeye başladı. Etnik milliyetçilik üzerinden egemenlik kavramının üzerinden Yugoslavya paramparça edildi. Balkanlar paramparça edildi. Balkanlar neredeyse 90'lı yılların sonuna kadar kana, gözyaşına, barut kokusuna ve parçalanmışa neredeyse mahkum edildi. Bu 1. Dünya Savaşı'nın birinci etabıydı" diye konuştu.

'İKİNCİ ETABI PUTİN'İ ORTADAN KALDIRMAK'

İkinci etabın ise Suriye ve Irak'taki gelişmeler olduğuna işaret eden Külünk, "Suriye ve Irak'taki gelişmelerin ardından bizim coğrafyamızı, özellikle Türkiye'yi Balkanlaştırma operasyonun adı doğrudan 15 Temmuz operasyonudur. 15 Temmuz'da bu coğrafyayı, Türkiye'yi iç savaşa, Türkiye'nin enerjisi içeride tüketilirken, Türkiye'nin güneyinden Suriye'nin kuzeyinde bir PKK, bir PYD koridoru Akdeniz'e çıkartarak bizi Ankara'nın çevresine sıkıştırıp, güneyimizde bir PKK, PYD koridoruyla Akdeniz'e çıkıp, bizi bir daha Orta Doğu'ya çıkamaz hale getirerek ardından da bu 1. Dünya Savaşı'nın devamı ikinci etabı Kafkasya'yı Balkanlaştırmaktı. 15 Temmuz'un doğrudan birinci hedefi Erdoğan'dı. 15 Temmuz'un sadece İstanbul ve Ankara'da dondurulmuş olmasının yani İstanbul ve Ankara'ya sıkıştırılmış olmasının sebebi doğrudan Erdoğan'ı şehit ederek ortadan kaldırmaktı. 15 Temmuz'un Türkiye'yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı doğrudan ortadan kaldırmaktı. İkinci etabı da Putin'i tasfiye etmekti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Putin’in aracının trafik kazası olayı tesadüf değildir, altında bir mesaj vardır. O gece uzun süredir planlanan küresel bir oyun bozuldu" şeklinde konuştu.

KÜLÜNK'E TABLO SÜRPRİZİ

Konferansın sonunda, Milletvekili Külünk'ün daha önce konferans vermek üzere geldiği Canik'te, ziyaret ettiği Canik Belediyesi Mevlana, Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde görüştüğü bir öğrencinin müzik dinlerken yaptığı tabloyu kendisine hediye etmesi sürpriziyle karşılaştı. Başkan Osman Genç de, konferansa katkılarından dolayı Milletvekili Külünk'e Canik Belediyesi kurs merkezlerinde kursiyer bayanlar tarafından perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti.