Lâdik Dernekleri Platformu çalışıyor!

TAKİP ET

Lâdik Dernekleri Platformu (LADEP) Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek destek verenlere teşekkür etti.

LADEP Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan yaptığı açıklamada; "2017 Yazında derneklerimizle  yaptığımız toplantılarımızda bu platformu kurmayı düşündüğümüzü söylemiştik,2 Aralık 2017’de Ladik Ambarköy’de yaptığımız son toplantıda İstanbul ve  Bursa derneklerimizin de katılımı ile 46 derneği içeren bir platform olarak hayata geçirdik. Allah utandırmasın. Platform Başkanlığını şahsıma tevcih eden arkadaşlarımızın çalışması ile temel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalara başladık, kısa zamanda güzel sonuçlarda aldık. Ladik halkının katkıları ile kaba inşaatı tamamlanan ama yıllardır yapımı yarım kalan Ladik Meslek Yüksek Okulumuzun tamamlanması için OMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Sait Bilgiç’i iki defa ziyaret ettik. Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak’ı ziyaret ettik. Ankara’da milletvekillerimizi ziyaret ederek konuyla ilgili desteklerini talep ettik. Rektörlüğümüzün okulun hayata geçirilmesi talebi Kalkınma Bakanlığınca kabul edilerek 4.7 milyon TL bütçe tahsisi gerçekleşti. Bu sonucun alınmasında Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç hocama ve Ankara’da siyasi partilerimizin değerli temsilcilerine teşekkür ederiz. İkinci temel amacımız Ladik Ambarköy’ün tamamlanması sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Beyin sıcak yaklaşımı için teşekkür ederiz. 

Akpınar’da yapımı önceden başlanmış ama yarım kalmış Akpınar Eğitim Müze’sinin tamamlanması ve Uzun Göl’den daha cazip bir dokuya ve manzaraya sahip olan Ladik Göl’ünün turizme kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Ladik Gölü ile ilgili çalışmaları ve gölün biyolojik çeşitliliği için katkıları olan Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Nazmi Polat Hocamızın bilimsel çalışmaları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın desteği ile ulusal medya üzerinden bir tanıtım çalışması planlıyoruz. Bu arada platformun önemli varlık sebebi olan Ladik Derneklerinin koordinasyonu içinde özel gayretimiz var, İstanbul Ladikliler Derneği’nin 7 Ocak’ta Esenyurt’ta yaptıkları Tirit gecesine Samsun Ladikliler Derneği ve Platformu adına katıldık. Son olarak Samsun’da Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneğimizce düzenlenen Tirit gecemize yoğun katılım olmasında platform üyelerinin dayanışması katkı sağlamıştır. Yerel idarecilerin katkısı ile profesyonel projeler hazırlamayı Ladik’in yatırım almasına dolayısı ile işsizlik sıkıntısına çare üretmeye çalışacağız."