Liv Hospital Down Sendromular Farkındalık Günü'nü Kutladı

TAKİP ET

21 Mart Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü, Liv Hospital Samsun Yönetim Kadrosu tarafından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın katılımıyla , Down Cafe'de kutlandı.

21 Mart Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü, Liv Hospital Samsun Yönetim Kadrosu eşliğinde, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı katılımıyla kutlandı. Atakum Belediyesi’nin Down Sendromlu gençlerin çalışarak sosyal hayata katılmaları amacıyla hizmete açtığı  Down Kafe’ye katkı ve kutlama amacıyla ziyarette bulunan Liv Hospital Samsun çalışanları ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı Down Kafe çalışanlarıyla pasta kesip, çiçek vererek kutlama yaptı.

“Hayat farklılıklarla güzel…”

Liv Hospital Samsun Genel Müdürü Akif Kırbaş, “Özel çocuklarımıza ve ailelerine her zaman hassas davranılmalı. Down Sendromlu çocuklarımızın hayatları boyunca ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamlarını sürdürebilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı. Bugün Down Sendromlu çocuklarımızın gününü kutladık. Sevgi dolu  çocuklarımızın, hayatın bütün güzelliklerini yaşamalarını, daima mutlu ve umutlu olmalarını temenni ediyorum. Down Sendromlu çocuklarımızın Down Sendromlular farkındalık gününü kutlarım. Hayat farklılıklarla güzel…” diye konuştu.

Liv Hospital Samsun Başhekimi Dr. Yılmaz Karagöz, “ Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Onlar +1 Kromozomla hasta değiller. Bugün dolayısıyla burada kendileriyle bir araya geldiğimiz kardeşlerimizin neşesi, yaşama sevinci hepimize örnek olmalı. 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde Down Kafe’de kutlama yapmak amacıyla Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın katılımıyla bir araya gelerek, Down Sendromlu kardeşlerimizle çok keyifli vakit geçirdik. Her birinin gününü kutlarım” şeklinde açıklamada bulundu.