Liv Hospital Samsun yeniden kıyı çevre temizliğinde

TAKİP ET

TURMEPA ve Liv Hospital Samsun, '18 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme Günü"nde tüm deniz gönüllülerini kıyılara çağırdı.

Liv Hospital Samsun; Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi, İlkadım Belediyesi, İl Çevre Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü iş birliği içerisinde kıyı temizliği yaptı.
  
Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, “18 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme Günü”nde (International Costal Clean Up ICC ) yerel yönetimler, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, kamu kuruluşları, OMÜ Deniz Elçileri Topluluğu, Liv Hospital Samsun ve halkın katılımıyla kıyı temizliği gerçekleştirdi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Liv Hospital Samsun Genel Müdür Yardımcısı Fatma Tan Dürüst, “Samsun şehri insanları çevre ve doğa bilinci yüksek olan yurttaşlarıyla, diğer illerimize örnek olan bir şehirdir. Atıklar denizdeki canlılar için tehlike olmakla birlikte, hayati döngümüzü de sağlıksız hale getiriyor. Biz her daim çevre temizliği bilincinde olmaya devam ediyorken bir yandan bugünkü gibi gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerine farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak için katılım sağlıyoruz. Liv ailesi olarak tüm personelimizle kıyı temizliğini gerçekleştirdik, bu tür çevre temizlikleri rutin haline getirilmeli” dedi.


Deniz ve çevre kirliliği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Sünbül,  “Bakteri, virüs, parazit gibi 30’dan fazla mikrop ve çeşitli kimyasallar kirli su ve yiyeceklerle alınıp insanlarda hastalığa neden olmaktadır. Özellikle mide ve bağırsakları etkileyen bu hastalıklar zaman zaman salgınlara yol açmaktadır. Kolera (Vibrio cholerae- cholera), bağırsak parazitleri, bulaşıcı sarılık (Hepatitis A virüs) ve tifo, gıda ve kirli su ile bulaşan başlıca hastalıkları oluşturmaktadır. Bu yüzden olabildiğince çevreyi ve denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yapılan kıyı temizleme etkinliği sağlığımız için önemli bir etkinliktir. Her zaman çevremizi temiz tutmalıyız böylece sağlıklı yaşamı da desteklemiş oluruz” şeklinde açıklamada bulundu.
 

Liv Hospital Samsun yenide kıyı çevre temizliğinde