Lokanta,Restoran ve Cafeler için Son Dakika Yeni Korona Tedbirleri

TAKİP ET

Kabine toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'nin beklediği kararları açıkladı.

Kafe ve restoran gibi işletmelerle ilgili merak edilen tedbirler hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Ramazanda ise hizmetler paket servis ile sınırlandıracak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından açıklanan yeni tedbirlere göre, lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerinde paket servisi devam edecek olup sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak.

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması 21.00 -05.00 olarak devam edecek. Kırmızı illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olup, Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması getirildi. Ayrıca ülke genelinde sahur ve toplu iftar programları da düzenlenmeyecek.

Lokanta