Mağdur Köytür üreticileri 'Keskinoğlu Modeli'ni istiyor!

TAKİP ET

Mahkeme tarafından 30 Eylül Tarihine İflasına karar verilen Köytür firmasına fason üretim yapan üreticiler biraraya gelerek içerisinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmak için çözüm arayışına girdiler.

Mahkeme tarafından 30 Eylül Tarihine İflasına karar verilen Köytür firmasına fason üretim yapan üreticiler biraraya gelerek içerisinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmak için çözüm arayışına girdiler. Üreticiler Devletin iflas eden Keskinoğlu Firmasının hisselerini Ziraat Bankasına alarak kurtardıkları gibi Köytürü de aynı şekilde kurtarmasını istiyorlar. Beş yıldan beri kayyum denetiminde faaliyet gösteren Köytür Firmasının üreticilere on milyon lira civarında borcu bulunmakta, üreticiler alacaklarını almadıklarından perişan oldular. Devletin ve siyasetin bir an önce duruma müdahale etmesini bekliyorlar.


                 
                        SİYASETTEN DESTEK BEKLENMEKTE

     Köytür  firmasının  30 Eylül tarihinde Mahkeme tarafından İflas kararı verilmesinin ardından sahada bulunan birbuçuk milyon civciv aç kalma tehlikesi geçirdi, Milletvekillerinin,  bürokratların ve köytür firması yetkililerinin iyi niyetli davranışları sonucunda geçici faaliyet  belgesi alınması sonucunda civcivlere yem tedariki yapılarak aç kalıp ölmelerinin önüne geçildi. Siyasetçilere ve bürokratlara şükranlarını  arz eden üreticiler siyasetçilerden aynı duyarlılığı alacaklarının tahsilinde ve bundan sonraki süreçte üretimin devam edebilmesi için de gösterilmesini beklediklerini ifade ettiler.

                  ÜRETİCİ ÇOK ZOR DURUMDA
   Üreticiler yaptıkları açıklamada çok zor durumda olduklarını, Köytürden alacaklarını tahsil edemedikleri için Bankalara olan borçlarını ödeyemedikleri, çalışan işçilere maaşlarını veremediklerini, elektrik ve sularının kesilme durumunda olduğunu, bu duruma acilen bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler. Köytür firmasının iflası ile beş bin kişinin mağdur olacağını, bu rakamın küçük bir ilçe nüfusuna tekabül ettiğini ifade eden üreticiler, Devletin keskinoğlu firmasına uyguladığı modeli köytüre de uygulamasını istemekte.

                 ORDU, SAMSUN VE AMASYA ETKİLENDİ

   Köytür Firmasının iflası sonrasında Ordu, Samsun ve Amasyada üretim yapan yüzün üzerinde üretici mağdur oldu. Sadece üğretici değil, dörtyüz civarında çalışan personelle birlikte tedarikçi firmalar, nakliye firmaları, yükleme, boşaltma elemanları işsiz kalmış durumda. Bölgede yakın zamanda böyle büyük bir iflasın yaşanmadığını dile getiren üreticiler, işsizliğin hat safhada olduğu bir dönemde bölgenin bu durumu kaldıramayacağını, bu duruma acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.