Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube 14. Dönem Genel Kurulu Ve Seçimleri Yapıldı

TAKİP ET

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube 14. Dönem Genel Kurul ve Seçimleri 13 – 14 Ocak 2018 tarihlerinde Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

13 Ocak 2018, Cumartesi günü gerçekleşen Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube 14. Dönem Olağan Genel Kurulana Makina Mühendisleri Odası Üyeleri katılmıştır.

 

Genel Kurul’un açılışında Hazirun’un oy birliği ile Divan Kuruluna Başkan Bayram KARASU, Başkan Yardımcısı Ziya KALAFAT, Yazman Kadir Serkan ATILGAN ve Yazman Tunç TÜRKOĞLU seçilmiş olup, Divan Genel Kurul sürecini yönetmiştir.

 

Genel Kurul’da açılış konuşması yapan 13. Dönem Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN; “Farkındalık yaratan 3 konuya dikkat çekmek istediğini, bunlardan birincisi kalıpçılık konusunda (KATEM) ortak çalışmalar yürütüldüğünü, Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kalıpçılık Atölyesi açılması konusunda Şubemizin çaba sarf ettiğini ve 60 işsiz gence iş imkânı sağlandığını, ikincisinin öğrenci üyelere yönelik staj, teknik gezi, eğitim, bilgisayar destekli çizim programları eğitimleri konusunda faaliyetlerde bulunduklarını, bölüme hoş geldin kokteyli, deneyimler toplantısı etkinliklerinin bu dönemde yoğun olarak gerçekleştirdiklerini, üçüncüsünün Kent içi Güvenli Ulaşım konusunda ilköğretim öğrencilerine yönelik Samsun Valiliği öncülüğünde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildiğini, 72 ilköğretim okulunda toplam 18.000 öğrenciye okullarda eğitim verilerek Kenti içi Güvenli Ulaşım ve Toplu Taşıma konusunda bilinçlendirme eğitimlerinin yapıldığını ve öğrencilerin anlayabileceği bir şekilde karikatürize edilmiş olarak hazırlanan broşürlerle eğitimlerin desteklendiğini” söyledi.

 

GÜRKAN konuşmasında “2005 yılından beri Şubemizce gerçekleştirilen Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi kongresinin, bu dönemde gerçekleştirilemediğini ancak daha önceki yıllarda gerçekleştirilen kongrelerdeki sonuç bildirgelerinin adım adım hayata geçirildiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını, Odamızın da kurucu üyelerinden olduğu Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) nin kurulduğunu, Bafra ilçemizde Medikal Organize Sanayi kurulumunda yine odamızın desteklerinin olduğunu, Tekkeköy İlçemizde Tıbbi Cihaz Meslek Lisesi açıldığını ve ilk öğrencilerini aldığını” söylerken Samsun Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM), Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Samsun Teknopark A.Ş., Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası kuruluşlarının hissedar olduğu MEDİCLUST kurumunun kuruluşunda; Odamızın, mevzuatı gereği hissedar olamamakla birlikte önemli rol oynadığını” ifade etti.

Genel Kurul gündemi gereği Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubenin 2016-2017 Çalışma Programı Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail YOLAYDIN tarafından Genel Kurula sunulmuştur.

2018-2019 Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu ve Genel Merkez Delegeliği’ne aday olan üyelerin seçimi 14 Ocak 2018 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Hizmet Binasında yapılmış olup, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Kadir GÜRKAN, Özkan ER, Nail YOLAYDIN, Bekir AKARSU, Ayşe ÜNSAL KIRAN, Mehmet Aytaç TAYGAL ve Mehmet SARAÇOĞLU Asıl Yönetim Kurulu Üyeliğine, Ömer YARDIMCI, Umut Gökmen AKKUŞ, Özgün MERAL, Buse ZARALIOĞLU, Erdi YILDIRIM, Ali DİNLER ve Nuri ÖZDOĞAN Yedek Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.