Mali Müşavirler Meslek Yasası'nın 33. Yılı Samsun'da kutlandı

TAKİP ET

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, '3568 Sayılı Meslek Yasası'nın kabul edilişinin 33'üncü yıldönümünü kutladı.

33. Yıldönümü Etkinlikleri Kapsamında TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan’ın katılımıyla  ve TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi TESMER Merkez Sekreteri Prof. Dr. Cemal Yükselen sunumuyla,  gerçekleşen ‘Yeni Muhasebe Normalinde Değişen Misyonumuz ve Hizmetlerimiz’ konulu konferans ile başlayan program düzenlenen kokteyl ile sona erdi.
Kutlama etkinliklerine, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, Samsun SGK İl Müdürü Ünal Kaya, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Sait Gül, Samsun Defterdarı Orhan Taş, TESMER Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hayrul Kayar, TÜRMOB Hizmet ve Kalite izleme kurulu Üyesi Nazik Bulut, Amasya Oda Başkanı Ziya Kanbolat, Önceki dönem Çorum Oda Başkanı Ali Can Doğan, Giresun Oda Başkanı Azmi Bük, Ordu Oda Başkanı Ender Sönmez, Sinop Oda Başkanı Ahmet Mahmut Buruk ile önceki dönem Oda Başkanı Hayrettin Akça, Önceki Dönem Ordu Oda Başkanı Bahadır Baş ve Oda Yöneticileri katıldı.Yeni ruhsat almaya hak kazanan meslek mensuplarına ruhsatları verilirken, önceki dönem oda kurullarında görev alan meslek mensuplarına hizmetlerinden ötürü teşekkür plaketi verildi.
Oda Başkanı Dilaver Öğütcü serbest muhasebeci mali müşavilik meslek yasamızın 33. yılı kutlu olsun diyerek başladığı basın açıklamasında ; 1 Mart 1989 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisine teklif edilen meslek yasamız 1 Haziran 1989 tarihinde kabul edilerek yasalaşmış, 13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu nedenle bugün meslek yasamızın yürürlüğünün 33. Yıldönümüdür, kutlu olsun." dedi.
Samsun SMMMO olarak öteden beri 13 Haziranlarda kokteyl ve kutlama programı düzenlerken ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinden itibaren ortaya çıkarak Ülkemizi ve dünyayı sarsan Covid-19 Pandemisi nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında ara vermek zorunda kaldığımız kutlama programlarımıza bu yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz.diyerek sözlerine devam eden Başkan Öğütcü ; "Meslektaşlarımız pandemi sürecinde yasal zorlamalardan dolayı hayatlarını tehlikeye atmak pahasına ofislerinde çalışmalarını sürdürmek zorunda kalmıştır. Sokağa çıkma yasağı kısıtlamasında tıpkı emniyet ve sağlık görevlileri gibi işlerinin başında kalmak zorunda kalan meslektaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi arz ediyorum. 
Bu süreçte Covid 19 nedeniyle Samsunda meslektaşımız Cenk Bozlar hayatını kaybetmiş 300 ün  üzerinde meslektaşımız hastalıkla mücadele etmek durumunda kalmıştır. Bu vesile ile Covid 19 nedeniyle hayatını kaybetmiş tüm meslektaşımızı rahmetle yad ediyoruz."

Mali Müşavirler Meslek Yasasının 33. Yılı Samsunda kutlandı