Maske zorunluluğu kalktı mı? Maske HES Kodu kontrolü

TAKİP ET

Maske zorunluluğu kalktı mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika haberi : Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, kurumlara girişte HES kodu kontrolü ve açık havada maske kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.
Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Maske zorunluluğunun görüşüldüğü toplantı sonrası Bakan Koca, açıklamalarda bulunuyor.
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:
Bugün ısrarların sabırları sınadığı konularda size nihayet beklediğiniz haberleri vereceğim. Huzurlarınızdaki kişi 2 yıl boyunca size kısıtlama ısrarında bulunan kişidir, şimdiyse "her şeyi gözden geçirme zamanı" geldi diyor.

İki koronavirüs çıkan okulda artık sınıf kapanmayacak. Bakan Koca, "Okullarda iki Kovid-19 vakası çıkması halinde sınıfların kapatılması şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir." dedi.

"AÇIK HAVADA MASKE ŞARTI KALDIRILDI"
Maskelerle ilgili merakla beklenen kararı duyuran Bakan Koca, "Bundan sonra artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Bazı durumlarda havalandırma ve mesafe kuralına uyuluyorsa maske takmak şart değil" dedi.

"HES KODU İSTENMEYECEK"
Kamu kurum kuruluşları, restoran ve alışveriş merkezlerindeki HES kodu uygulamasının da kaldırıldığını belirten Koca, "Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek. Okullarda 2 vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması gerekmemektedir. Pozitif çıkan öğrenci izole edilecek" dedi.

"Koronavirüs ile mücadele bundan sonra aşı ile verilecek"
Tedbirlere bizden çok geç başvuran ülkeler kısıtlamadan büyük oranda vazgeçmiş durumda. Ülkemizde de bazı kısıtlamalar kalkmıştı. Karantina, izolasyon gibi bir çok uygulama da değişikliğe gittik. Gelinen noktada hepimizin bilmesi gereken Corona ile mücadelenin bundan sonra aşı ile verileceğidir. İlacın 65 yaş üzerindeki vatandaşlarla bağışıklığı düşük kişilere dağıtımına başlamıştık. Bir bakıma salgın esaretinden gerçek hayata geçmekte. Birazdan sizinle paylaşacağım kararlar mutlak bir mutabakatla alınmış kararlar değil. Bilim insanlarımızdan bekleme kararı olanlar da var. Birçok bilim adamı ise aldığımız insiyatifi destekliyor.

Maske zorunluluğu kalktı mı Maske HES Kodu kontrolü