Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasaklandığı İl Sayısı 26 Oldu

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir çok ilde maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bu illere her gün yenileri eklenerek bugünkü il sayısı 26 oldu.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında il hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlar doğrultusunda 26 şehirde, bazıları il geneli bazıları da kısmı olmak üzere maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Bolu Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ahmet Ümit Başkanlığı'nda toplandı. Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu'nda video konferans ile gerçekleştirilen toplantıda, koronavirüs tedbirleriyle ilgili yeni kararlar alındı. Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, sokağa maskesiz çıkmanın yasaklandığı duyuruldu.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da il genelinde bugünden itibaren sokakta maske takılması zorunlu hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, "Maske, sağlık otoritelerinin önerdiği şekilde kullanılması gerekiyor. Polis, jandarma ve zabıta ekipleri bilgilendirme ve denetim faaliyetlerini sürdürecektir. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına aykırı hareket edenlere ilgili kanunlar gereğince yaptırım uygulanacaktır" denildi.