Masum Gök'ü kim kandırdı!

TAKİP ET

Aydınlık Gazetesi muhabiri Masum Gök'ü Aydınlık Gazetesi'nin 26 Mart 2017 tarihinde kendi imzasıyla manşetten verilen "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" haberiyle herkes gibi bende tanımış oldum.

Haberin oluş biçimine bakıldığı zaman tamamen iftiralarla dolu ve karalamaya yönelik haber olduğu bariz ortada yıllarını bu mesleğe vermiş bir kişinin bunu görmemesinin imkanı yok. 

Çünkü basın etik kuralları çerçevesinde, sorumlu ve tarafsız gazetecilik yapan meslektaşlarım bunu bilir belgesiz tamamen iddiaya dayandırılarak, kulaktan dolma, dedikodu ürünü yapılan haber yapmaz, önce araştırır, muhatapları ile görüşür, tanıkları olur, resim - görüntü bulur öyle kamuoyuna sunar. 

Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenmiştir. Bir nevi kamu görevi yürütmektedir. Öyle milleti kandırmak, yalan iftiralarda dolu haberler yaparak insanları karalamaz, para ve reklam karşılığı şantaj  yapmaz. Varsa elinde kanıt, belge haber yapar...