Matematik Duraklarda Eğlenerek Öğrenilecek

TAKİP ET

Matematiğe karşı önyargıları yıkmak, eğlenceli çizimlerle matematiği sevdirmek amacıyla uygulanan DURAKTA MATEMATİK projesi Canik'te uygulanmaya başladı .

Kuruculuğunu matematik öğretmeni Mukaddes Karip'in yaptığı eTwinning projesi 81 ilde 161 öğretmen tarafından uygulanıyor.
Hasköy Ortaokulu   öğretmeni Atiye  CAantürk  ve Kocatepe İlkokulu öğretmeni Yaşar Cantürk ün birlikte yürüttüğü projede , eğlenceli matematik  çizimlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, okul müdürleri Hakan Özkan ve Levent KURTULUŞ öğrencilerle birlikte  otobüs duraklarına astılar.
“DURAKTA MATEMATİK PROJESİ" ile de 7’den 70’e hepimize hayatımızda matematiğin saklandığı yerleri eğlenceli çizimleriyle yeniden keşfetmemizi, matematiği artık severek isteyerek öğrenmemizi hedefliyor.
Canik ilçesinde  otobüs duraklarına bu çizimleri afişler halinde asılarak; her yaştan herkesin matematik algısını değiştirmek, matematiğe karşı önyargıları kırmak, matematiği kitap, okul, öğrenci ve öğretmen dörtgeninden çıkarıp günlük yaşamın artık avantajı haline getirmek istendi.
İlerleyen süreçte öğrencilerin çizimlerini de yine "Durakta Matematik” projesiyle sergileyerek öğrencilerin matematiği yaşamasına, aldığı keyfi sergilemesine imkân verilecek.
Durakta Matematik Projesinde  desteklerini esirgemeyen  Canik Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar’a  öğrenciler ve yürütücü öğretmenler teşekkür ettiler.