Mavi Karadeniz Eğitim Projesi

TAKİP ET

DenizTemiz Derneği (TURKEPA) ve Milli Eğitim işbirliği ile Mavi Karadeniz Eğitim Projesi gerçekleştirilecek.

Samsun Kıyı Ve Deniz  Merkezi  Proje Koordinatörü Okan Mithat Gemici proje hakkında bilgi verdi: "TURMEPA Mavi Karadeniz Projesi”, TURMEPA & Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi boyunca sürecek olan, Samsun’daki kirliliğe ve ekosistemin korunması gereken başlıklarına dikkat çekerek, eğitim faaliyetleri aracılığıyla bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının  yürütüleceği  bir projedir. Projenin temel amacı, eğitim dönemi süresince gerçekleştirilecek eğitimler ve sosyal etkinlikler kullanılarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin Denizlerimiz ve ülkemizin iki önemli bölgesi “ İstanbul Boğazı” ve “Karadeniz”i  tanımalarını ve korumalarını sağlamaktır.

Proje etkinlikleri, Samsun komşu olan ilçelerdeki öğretmenlere ve öğrencilere ulaşarak farkındalık yaratacak. İlk etapta Eğitici Eğitimleri ile öğretmenlerimizi bilgilendiriyor, ardından da öğretmenlerimizin edindikleri bilgileri öğrencilere aktarmalarını izliyor olacağız. x



Sertifikalı Eğitici Eğitimleri, Karadeniz,İstanbul Boğazı, denizlerin önemi, denizde yaşam gibi başlıkları kapsayan bir eğitimdir.

Hazırlanacak olan EĞİTİM CD’leri Gönüllü öğretmenler ile paylaşılacak, Karadeniz’in sesini tüm paydaşlara ulaştıracaktır. Projenin interaktif olması açısından planlanan “Karagöz’ün Yaşam Öyküsü” ve “Karadeniz’in Sesi” proje faaliyetleri de her yaştan insanın etkinliklerimize katılımına olanak sağlanacaktır.   

Proje 6 farklı aşamadan oluşmaktadır.  Gönüllü olarak bu eğitim ve etkinliklere katılmak isteyen okullar farklı yaş grupları ile projeye dahil olarak Karadeniz’in sesi olabileceklerdir.22.09.2014 Tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Valiliğinden aldığımız olur ile süreci başlattık, 2014-2015 eğitim dönemi boyunca Milli Eğitim Ar-Ge ile birlikte yürüteceğimiz Mavi Karadeniz Eğitim Projesinin startını 5 Kasım da İlkadım ilçesinde veriyoruz.

Bu proje ile  Samsundaki 17 ilçeye  ve ilçelerde her okuldan eğitim vereceğimiz bir gönüllü öğretmenimiz  aracılığı ile Samsundaki tüm öğrencilere ulaşmayı hedefliyoruz.

Denizlerimizi  ve su kaynaklarımızı  tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte korumak, gelecek nesillere ve doğadaki tüm canlılara daha güzel bir çevre bırakmak adına Samsunda Mavi Karadeniz projesini hayata geçiriyoruz. Eğitim alan öğrencilerimiz den de Çevre Dedektifi olarak çevrelerindeki diğer insanlara ulaşmalarını isteyeceğiz."