Memur-Sen gazetecilerin gününü unutmadı!

TAKİP ET

Büro Memur-Sen Samsun Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla biraraya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Samsun'daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Büro Memur-Sen Samsun ve Şube Başkanı Mustafa Karabiber, "Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır" dedi. 

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyleyen Karabiber, "Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Ancak sendikal örgütlenme oranın düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır. Bugünün iş güvencesinin olduğu, sendikal örgütlenmenin önünü açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz" dedi. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen toplantıya, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, Gazetenizolsun.com Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Karataş ve çok sayıda gazetecilerle, Büro Memur-Sen Samsun Şubesi üyeleri katıldı. Toplantının ardından hatıra fotoğrafı çekildi.