Meşe Orman Park'ta Çalışmalar Devam Ediyor

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve şehre nefes aldıracak olan Meşe Orman Park Projesi hızla ilerliyor. Proje tamamlandığında Samsun, insanların şehir stresinden uzaklaşacağı bir doğal alana kavuşacak.

Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile hayata geçirilen Meşe Orman Park projesinin çalışmaları hızla devam ediyor. İki etaptan oluşacak projenin ilk etap çalışmaları devam ederken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, toplam 92 dönüm alan üzerinde uygulanan proje çalışmalarını yakından takip ediyor. Proje alanında incelemelerde bulunan Başkan Genç, "Bu proje sadece Canik'in değil, Samsun halkının hizmetinde olacak" dedi.

ÇOK AMAÇLI PROJE
Proje tamamlandığında Samsunluların nefes alacağı bir doğa ortamına kavuşacağını belirten Başkan Genç, "Şehir hayatında doğa ile pek buluşma imkanı bulamayan insanlarımız Meşe Orman Park sayesinde şehir gürültüsünden uzak, doğa ile içiçe bir ortama kavuşacak. Projenin içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak. İnşallah bu projemizi çok kısa bir zamanda tamamlayarak Samsun halkının hizmetine sunacağız" diye konuştu.

ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ KAZANIM
İçerisinde herkesin yararlanacağı mekanlar bulunacak olan projeyi çok önemsediklerini belirten Başkan Genç, "Kadınlarımız, çocuklarımız başta olmak üzere 7'den 77'ye herkesin burada kendine özel bir mekan bulacağı yerler olacak. Toplam 92 dönüm alan üzerinde uygulanacak Meşe Orman Park, şehrimiz için önemli bir kazanım olacak" şeklinde konuştu. Öte yandan, çalışmaları hızla devam eden projede ahşap yürüyüş yollarının bir kısmı yapılırken, vatandaşlar da şimdiden doğanın tadını çıkarıyor.

92 DÖNÜMLÜK PROJE
Canik Belediyesi’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığından 49 yıllığına tahsis ettiği 92 dönüm alan üzerine uygulanan proje içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak.