Meteoroloji'den Karadeniz'e hayati uyarı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de akşam saatlerinde şiddetli sağanak yağış beklendiği ve sel riski nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerektiğini açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan son uyarıya göre Doğu Karadeniz'de başlayacak olan sağanak yağış öğle saatlerinde etkisini artırarak Rize çevreleri ile Trabzon ve Artvin'de etkili olacak. Yağışların; Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı ilçeleri ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli olması, metrekareye 51-100 kg olması bekleniyor. Yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenen sağanak yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, 'Yarın (Cuma) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’de başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinde etkisini artırarak Rize çevreleri ile Trabzon’un doğu (Araklı, Of, Sürmene, Hayrat, Dernekpazarı) ve Artvin’in kıyı (Arhavi, Kemalpaşa, Hopa, Murgul, Borçka) ilçelerinde, Cumartesi günü sabah saatlerine kadar çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.' denildi.