Milletvekili Fuat Köktaş Hıdrellez Şenliklerine Katıldı

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Alaçam ilçesinde düzenlenen 625. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Güreş Müsabakalarına katıldı.

Alaçam Belediyesi tarafından düzenlenen  Hıdırellez Şenlikleri kapsamında, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar Geyikkoşan Mesire Yeri’nde buluştu. 

Panayır havasında geçen kutlamalarda açılan stantları ziyaret ederek satış yapanlarla sohbet eden Milletvekili Köktaş, şenlikler kapsamında düzenlenen 625. Alaçam Geyikkoşan güreş müsabakalarına da yakından takip etti. 

Güreş alanında vatandaşları selamlayan, hal ve hatırlarını sorarak bu anlamlı günlerinde mutluluklarına ortak olan Milletvekili Köktaş, "Doğanın canlanmasının habercisi olan bugünde hemşerilerimizle biraraya geldik. Hıdırellez, halk arasında darda kalanlara yardım ettiklerine inanılan Hz. Hızır ile Hz. İlyas Peygamber’imizin yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir.

Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren, kısacası bizi biz yapan kültürümüzdeki değerlerimizden biri olan bu anlamlı günü gelecek kuşaklara aktarılmasında bizlere de önemli görevler düşmektedir. 

Kültürümüz de güzel bir değeri olan güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, halkımıza sağlık, huzur ve bereket getirmesini diler, tüm hemşehrilerimin 6 Mayıs Hıdırellez Günü’nü kutlarım. Güreş müsabakalarında yer alan tüm sporcu kardeşlerime başarılar ederim" dedi.