Milletvekili Köktaş Bakan Kasapoğlu ile görüştü

TAKİP ET

Samsun Milletvekili Köktaş, Samsunspor'un Batı Park'taki altyapı tesisinin 'kiralama sorununu' Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taşıyor. Köktaş, Bakan Kasapoğlu ile görüştü, dosya onay için köşke çıkarılacak.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, söz konusu alanın Samsunspor'a uzun vadeli bir anlaşmayla verilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Ankara'dan gelen haberler iyi yönde.

30 MİLYONLUK YATIRIM
Yılport Samsunspor'un Batı Park'a yaptığı Futbol Akademisi Mustafa Kemal Erkanat Tesisleri'nin yer tahsisindeki 1 yıllık süre sorunu çözüme kavuşuyor. Okçuluk Tesisinin dışında kalan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait yaklaşık 21 dönümlük alanın Samsunspor Kulübüne her yıl yenilenecek şekilde 1 yıllığına verilecek olması Başkan Yüksel Yıldırım'ı ve Kırmızı-Beyazlı camiayı memnun etmeyince, devreye AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş girdi. 

DAHA UZUN SÜRE KİRALAMA
Başkan Yıldırım'ın, altyapı tesis alanına 30 Milyon lirayı aşan bir yatırım yaptığıyla ilgili tüm detayların ve fiziki çalışmaların yer aldığı dosyayı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na götüren Milletvekili Köktaş, Samsunspor Kulubünün daha uzun süreli bir kira sözleşmesi yapmak istediğini iletti. Yatırımın Samsunlu gençlerin spor ile uğraşları için de önemli olduğu vurgulandı. 

SÖZLEŞME 5+5 İDDİASI
Milletvekili Fuat Köktaş, "Bakan Kasapoğlu'na durumu  gerekçeleriyle anlattım. Öncelikle çok olumlu yaklaştığını belirtmek isterim. Kira özleşmesinin daha uzun süreli olabilmesi için mevzuat gereği Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı gerekiyor. Bakan Kasapoğlu, 10 yıllık gibi bir sözleşme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dosyayı çıkaracağını söyledi" dedi. Bakanlığın, 5+5 yıllık bir protokol hazırladığı öne sürüldü. 

Kaynak: Hedef Halk

Milletvekili Köktaş Bakan Kasapoğlu ile görüştü