Milletvekili Köktaş CHP'li Zeybek'in Samsun'a yatırım yapılmadı iddiasına yanıt verdi

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in Samsun'a yatırım yapılmadı iddiasına yanıt verdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, TBMM Genel Kurulunda Samsun'a yatırım yapılmadığını söyleyen CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'e cavap verdi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Fuat köktaş, bugün TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Samsun'a yatırım yapılmadığını ve iktidar döneminde kamu yatırımlarının satıldığını gündeme getiren CHP’li Kemal Zeybek'e meclis oturumunda yanıt verdi.
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek meclis genel kurulunda Samsun limanın satıldığını, kamu yatırımlarının da özelleştirildiğini gündeme getirerek, "Hükümet aldığı oy kadar Samsun'a sahip çıkmadı" dedi. 
Bunun üzerine genel kurulda bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, meclis başkanından söz isteyerek Kemal Zeybek'in iddialarına yanıt vermek istedi. Bu sırada başka bir CHP Milletvekili ise Fuat Köktaş'ın 1 dakikalık konuşma süresini sabote ederek, "Almanya’nın aldığı soykırımı kınamadınız" dedi. 
Milletvekili Köktaş ise CHP'li milletvekiline konuşma süresinin 1 dakika olduğunu hatırlatarak, "Ermeni tasarısını kabul eden Almanları kınıyorum. Özgür bey benim zamanımı çalmak için bunu yaptınız. Samsun Limanı satılmamıştır, 36 yıllığına bir kiracıya kiralanmıştır. Yine Samsun'da Kavak, Bafra Organize Sanayi Bölgesi, Gıda Organize Sanayi hayata geçirilmiştir." dedi.
Konuşma süresi tamamlandığı için konuşmasını tamamlayamayan Fuat Köktaş, mecliste yarım kalan konuşması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Samsun'a AK Parti iktidarında yatırım yapılmadığı iddiası doğru değildir.  AK Parti iktidarında Samsun'a 14 yılda 11 milyar 160  milyon 321 bin 235 liralık yatırım yapılmıştır.  Bu yatırımların arasında eğitim yatırımları, hastane, okul, adliye, emniyet binası, spor kompleksleri, gençlik merkezlerine kadar birçok tesis bulunmaktadır. Yine Samsun'da iktidarımız döneminde kamu alanında 450 olan hastane yatak kapasitesi 2600'e çıkarılmıştır. Samsun-Ankara karayolu bölünmüş yol çalışmaları yapılmıştır. Eğitim alanında derslik sayısı 3 katına çıkarılmıştır. Samsun'da yapılan yatırımlar sayesinde 5 yıldızlı oteller artmıştır. Son olarak Samsunumuz mavi bayraklı bir şehir olmuştur.  Samsun'a iktidarımız her zaman sahip çıkmıştır ve her zaman destek olmuştur" diye konuştu.

Kaynak: Samsunkenthaber