Milletvekili Köktaş'tan 19 Mayıs Mesajı

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyor, milletimizle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Tarih boyunca devletlerin kaderini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. İşte 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi, bizim tarihimizin de en önemli dönüm noktalarındandır.
19 Mayıs, istiklalimizin ve istikbalimizin adıdır. 19 Mayıs 1919 ruhu, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışına, 30 Ağustos'ta büyük bir zafere ve 29 Ekim'de de Cumhuriyet'in ilanına dönüşmüştür.
Sevgili Gençler; Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi ve teminatı sizlersiniz. 
Bizler, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlere gereken tüm imkanları sağlamak, onları hayata hazırlamak adına son 20 yılda atılmamış tüm adımları attık, gerekli alt yapı çalışmalarını hazırlamaya gayret gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz.
Türkiye’nin kararlarında daha fazla söz sahibi olmaları ve vatanına, milletine, ahlaki değerlerine bağlı birer vatandaş olarak daha fazla inisiyatif almaları için gerekli düzenlemeler hayata geçirildi.
İnanıyoruz ki, gençlerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, milli mücadele şuuruyla aziz vatanımızı canları pahasına koruyacak, sahip oldukları potansiyel ile ülkemizi muasır medeniyetlerin de üzerinde bir noktaya taşıyacak, belirlemiş olduğu hedeflerine ulaştıracaktır.
Bu vesileyle, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da o ilk adımı atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın, terörle mücadelemizin, 15 Temmuz’un ve bu topraklar için canını ortaya koymuş bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Aziz Milletimizin ve Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Milletvekili Köktaştan 19 Mayıs Mesajı