Milletvekili Köktaş'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında 'Başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadarda önemli bir meslektir. Dünyanın en onurlu mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. 
Anne ve babamızdan sonra bizlere hayatı öğreten, zor anlarımızda elimizden tutan, sevgi ve şefkatini sonsuz bir cömertlikle bizlere sunan, tüm öğrencilerini kendi evladı gibi benimseyip bağrına basan, onların geleceğini inşa ederken özveri ve sonsuz bir sabır ile emek sarf eden tüm öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 
Her zaman, her koşulda bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması aşamasında çok önemli bir role sahip olan öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve başarının anahtarı durumundadırlar.
İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakarca çalışan, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağıdır. Bu nedenledir ki insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmayan öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi sayesinde ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize uzun ömürler, eğitime gönül vermiş, bu mukaddes mesleği gururla yapan, mesleklerin en onurlusunu seçen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Milletvekili Köktaştan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı