Milletvekili Köktaş'tan 3 aylık çalışmanın sunumu

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi'nde düzenlenen 65. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda 1 Kasım seçim sonuçlarından bugüne kadar milletvekilleri olarak mecliste gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bütün ilçe ve ilçe belediye başkanları, parti teşkilatı, gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Köktaş, sözlerine başlamadan önce. ülkemizin birliğini, bütünlüğünü insanlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için mücadele eden ve bu uğurda haince saldırılarda şehit düşen, tüm güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet geride kalan ailelerine başsağlığı ve sabır dilerken, ülkemizin başı sağolsun. dedi.


3 aylık sunumunu hazırlanan slayt gösterisi ile anlatan Milletvekili Köktaş şunları söyledi; "Milletimiz 1 Kasım seçimliyle, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkma yönünde güçlü bir irade ortaya koymuştur.

1 Kasım seçimlerinde aziz milletimizin genel de yüzde 49.5, yerelde yüzde 63.7 verdiği oy oranıyla AK Parti, sandıktan bir kez daha zaferle çıkmıştır.

Türkiye’yi 13 yıldır tek başına yöneten AK Parti, önümüzdeki 4 yıl için milletimizden yeniden yetki almıştır.

Bir kez daha göstermiş olduğu büyük destek için aziz milletimize, gayretli çalışmalarından ötürü teşkilatlarımızın her bir üyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

1 Kasım seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmasına müteakipİl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarımızı aldık. 

Bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız ve milletvekillerimiz ile birlikte İlçelerimize teşekkür ziyaretlerimizi tamamladık.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kayıt işlemlerimizi gerçekleştirdik.

17 Kasım 2015 tarihinde Meclis’te yemin ederek göreve başladık.

Meclis Başkanlığı’na İstanbul Milletvekilimiz İsmail Kahraman’ı meclis başkanımız olarak seçtik.

Genel Başkanımız ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu tarafından Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan bakanlar kurulumuzun onaylanması ile birlikte 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz kuruldu.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç beyin de içinde bulunduğu Bakanlar Kurulu listesiaçıklanmıştır. 

Genel Başkanımız ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu tarafından okunan hükümet programımız 3 tam güngeçtikten sonra mecliste yapılan müzakereler sonucunda güven oyu alarak kabul edildi. 

64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz hayırlı olsun...

“Hayırlı Olsun” ziyaretlerinde bulunan Teşkilatlarımızı, belediye başkanlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımız, kamu, kurum ve kuruluşlarımızdan gelen misafirlerimizi mecliste ağırladık.

Bakanımız ve Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yeni seçilenMeclis Başkanımız İsmail Kahraman’ı ziyaret ettik.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç beye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık beye ve Maliye Bakanımız Naci Ağbal beye “Hayırlı Olsun” ziyaretlerinde bulunduk. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediğimiz basın toplantımızda geride bıraktığımız 2015 yılının değerlendirmesi, 2016 yılında ilimizde yapılması planlanan yatırımlar, hizmetler ve ülke gündemiyle alakalı açıklamamızı yaptık. 

İlçelerimizin öne çıkan kültürel ve turistik değerlerini de anlattığımız toplantımızda parlamento muhabirlerineBaframızınNokulu ve Çarşambamızın Kıvratması’nı ikram ettik.

İl ve İlçe başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen teşkilat programlarımıza katılım sağladık, esnaf ve halk ziyaretlerimizde hemşehrilerimizlebiraraya gelerek, talep ve sorunlarını dinledik. 

Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Grup Toplantılarımıza, ilimizden gelerek katılan sağlayan misafirlerimizi ağırladık. 

8-9-10 Ocak 2016 tarihinde Afyonkarahisar’da, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Başkanlığı’nda yapılan24. İstişare ve Değerlendirme toplantımıza katıldık.

Toplantımızda; Avrupa Birliği ve Dış Politika, 

İç güvenlik ve Terör, 

Küresel Ekonomi ve Türkiye üzerindeki etkileri, 

Reformlar ve Yeni Anayasa adlı 4 ana başlık üzerinde sunumlar yapıldı.

1 Kasım seçimlerinde halkımızın AK PARTİ’ye gösterdiği güvenin bir gereği olarak 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz, yenidönemde Seçim Beyannamemizde ve Hükümet Programımızda yer alan taahhütlerimiz başta olmak üzere, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni reformlar süratle hayatbuluyor.

2016 yılı için üç, altı ve on iki aylık dönemleri içeren kapsamlı bir Eylem Planı hazırlandı. 

Seçimden önceyapacaklarımızı söylediğimiz ve vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları esas alınarak hazırlanan bu eylem planımız ilan ettiğimiz takvim içinde adım adım hayata geçecektir.

BUNA YÖNELİK OLARAK; ARALIK 2015’TE 29 MADDELİK 4 ADET KANUN, OCAK 2016’DA İSE 68 MADDELİKTEN OLUŞAN 5 ADET KANUN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİS’İNDEN GEÇTİ. 

VE BU KANUNLARIN ARASINDA DA ÇEŞİTLİ ÜLKELER İLE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ 17 TANE ULUSLAR ARASI SÖZLEŞMEYİ KANUNLAŞTIRDIK.

Bu anlamda; bazı çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum…

İŞ KURAN GENÇLERİMİZE 100.000 TL KREDİ DESTEĞİ VERİYORUZ. KREDİ GARANTİ FONU ARACILIĞIYLA %85 ORANINDA KEFALET İMKANI SAĞLIYORUZ. 

YENİ İŞ KURAN GENÇLERİMİZE ÜÇ YIL BOYUNCA GELİR VERGİSİ MUAFİYETİ SAĞLANACAK.

LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN 330 TL OLAN BURSU 400 TL’YE ÇIKARDIK. 

ÖĞRENİM GÖREN GENÇLERİMİZİN PASAPORT HARÇLARINI KALDIRDIK…

GENÇLERİMİZE ÇEYİZ HESABINDA BİRİKTİRİLEN PARANIN YÜZDE 20’Sİ ORANINDA DESTEK SAĞLIYORUZ…

GENÇLERİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM BORÇLARI SIFIRLANACAK.

İKTİDARIMIZ BOYUNCA HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLDUK. BU DÖNEM DE DE YEM VE GÜBRE’DE KDV’Yİ KALDIRDIK.

GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZE PROJİ KARŞILIĞI 30 BİN TL KARŞILIKSIZ DESTEK VERECEĞİZ.

İŞLETME BÜYÜKLÜĞÜ 5 DEKAR ALTINDAKİ MEYVE, SEBZE, SÜS BİTKİSİ, ITRİ – TIBBİAROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEKLEME DÜZENLEMESİ YAPILACAK.

ÇİFTÇİLERE SERA DESTEĞİ VERİLECEK.

ÇALIŞANLARIN DOĞUMA BAĞLI İZİN VE HAKLARINI GÜÇLENDİRMEK ÜZERE DEVLET MEMURLARI KANUNU VE İŞ KANUNUNDA GEREKLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK.

ASGARİ ÜCRETİ 1.300 TL’YE YÜKSELTTİK, BUNU GERÇEKLEŞTİRİRKENDE 274 TL‘LİK İŞVERENE EK MALİYETİN YÜZDE 40 YANİ 110 TL’SİNİ HÜKÜMETİMİZ ÜSTLENDİ.

YER ALTI MADENLERİNDEN OLAN KÖMÜR İŞÇİLERİMİZE ASGARİ ÜCRETİNİNYANINDA 1.300 TL DE DEVLET DESTEĞİ SAĞLADIK. 

MUHTARLARIMIZIN 950 TL OLAN MAAŞI 1.300 TL’YE ÇIKARTTIK.

POLİSLERİMİZİN EMNİYET HİZMET TAZMİNATI YÜZDE 25 ARTTIRILDI. POLİSLERİN, UZMAN JANDARMALARIN VE UZMAN ERBAŞLARIN 2 BİN 200 OLAN EK GÖSTERGELERİ 3 BİNE ÇIKARILMIŞTIR.

ESNAFIMIZA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ UYGULAMASINA DEVAM EDİLİRKEN, 30 BİN TL'YE KADAR FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK.

SOSYAL DESTEK ALAN VATANDAŞLARIMIZDAN İSTİHDAM EDİLENLERİN İŞVEREN SİGORTA PİRİMİ DESTEKLENECEK.

BASİT USULDE VERGİLENDİRİLEN ESNAFIMIZIN YILLIK 8.000 TL’YE KADAR KAZANÇLARINDAN VERGİ ALINMAYACAK.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA BAĞ-KUR KAPSAMINDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDEN ESNAFIMIZIN EMEKLİ AYLIKLARINDAN KESİLEN SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ KESİNTİSİ KALDIRILACAK.

TÜM İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE YILLIK İLAVE 1200 TL VERİYORUZ.

65 YAŞ AYLIĞI ALAN YAŞLILARIMIZIN KİMİN YANINDA YAŞARSA YAŞASIN, MAAŞLARINI ALMALARI VE MAAŞLARINDA KESİNTİ VE DURAKSAMA OLMAMASI SAĞLANACAK.

KONUT HESABI UYGULAMASI İLE; BEN KONUT ALMAK İÇİN BANKADA PARA BİRİKTİRİYORUM DİYEN VATANDAŞIMIZA KONUT ALDIĞI ANDA HESABINDA NE KADAR BİRİKTİRMİŞSE HÜKÜMETİMİZ ONA YÜZDE 15 KATKIDA BULUNACAK.

2016 YILI ŞUBAT AYINDA 30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU GÖZDEN GEÇİRİLECEK. BÜYÜKŞEHİRLERDE İLÇE BELEDİYELERİNİN KAYNAKLARININ ARTIRILMASINA YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILACAK.

Bu çalışmalardan bazıları bakanlar kurulumuz tarafından alınan kararlarla, bazıları da kanun değişikliği ve kanun tasarısı ile mecliste onaylanıp yapılan vaatlerimizdir…

2016 yılı için üç, altı ve on iki aylık dönemleri içeren kapsamlı Eylem Planımızda ise; 

Kamu Yönetimi

Şeffaflık 

Temel Hak ve Hürriyetler

Sosyal Politikalar ve Çalışma Hayatı

Ekonomi, Finans ve Ticaret

Tarım

Gençlik

Demokratikleşme

Adalet 

Eğitim

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi 

Tasarruflar

Bilim, Teknoloji ve Yenilik 

Çevre, Yerel Yönetimler ve Kentsel Dönüşüm 

Dış Politika 

Temel Hak ve Hürriyetler

Strateji Dokümanları 

AR-GE

Patent, Fikri ve Sanayi Mülkiyet Yasası

TÜBİTAK Yasası,

Kişisel Verileri Koruma Kanunu,

gibi başlıklar altındareformlarımızı hayata geçirecek , kararlı siyasi irademizle bu hedeflerimize ulaşarak ülkemizi çok daha güçlü bir konuma taşıyacağız.

Bunlarla ilgili detaylı bilgileri internet ortamından yada bizlerden alabilirsiniz..

2002- 2015 yılları arasında krizlere rağmen ülkemizde AK Parti iktidarları ile başarı hikayesi yazıldı.

Önümüzdeki dönemde de ülkemizi zenginleştiren, demokratik standartlarını yükselten, ülkemizin itibarını daha da artıran politikalarla, daha güçlü bir Türkiye için milletimizden aldığımız yetkiyi yine milletimizin hizmetine sunacağız.

Son 13 yılda yapılanları yeni bir atılım dönemi ile taçlandırmak hükûmetimizin temel görevi olacaktır. Amacımız; çok daha güçlü, müreffeh, saygın ve demokratik bir Türkiye’ye ulaşmak, ekonomisi, bilim ve teknolojisi, siyaseti, sosyal ve kültürel politikaları ile örnek alınan bir ülke olacaktır."