Milletvekili Köktaş'tan İş-Kur'a ziyaret

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Samsun İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Samsun İl Müdürlüğü'ne atanan Haşim Meydan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak kurumun görev alanı ve istihdama yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Toplum Yararına Programlar, Meslek Edindirme Kursları, Danışmanlık gibi geniş bir yelpaze de hizmet veren İş-Kur'un AK Parti iktidarı döneminde çalışma hayatındaki düzenlemelerle önemli değişimler ve gelişmeler yaşandığını belirten Milletvekili Köktaş, yeni yapılan kanun düzenlemeleri ile işe alımlarda ilk kez işe girenlerin 1 yıl süreyle maaşları devlet tarafından ödendiğini, nitelikli elemanların istidahdam edilmek üzere kamu  kurumlarına ve özel şirketlere tahsisler yapıldığını söyledi.

Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Millet odaklı siyaset anlayışı ile hükümetimizin istihdam alanındaki temel yaklaşımı, daha fazla ve daha nitelikli iş imkânları oluşturmaktır. Bu amaçla ekonomimizi büyütürken, mevcut işgücü potansiyelimizin de niteliklerine uygun olarak istihdama yönelik büyüme sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Yeni yapılan kanun düzenlemeleri, yatırım ve kalkınma hamleleri ile İşsizliğin önündeki engelleri kaldırırken vatandaşlarımızın da ekonomik ve sosyal şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. 
İş-Kur ile uygulamaya koyulan mesleki eğitim başta olmak üzere girişimciliğin geliştirilmesine yönelik finansman ve istihdamı özendirici aktif programlarla daha çok kişiye ulaşmış ve daha çok vatandaşımızın iş ve meslek sahibi olması sağlamıştır." dedi.