Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

TAKİP ET

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında Türkiye'nin o puslu ve karanlık dönemlerinin Cumhuriyet ile yeniden aydınlığa kavuştuğunu belirten Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz,  büyük ve köklü bir cihan devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin eşsiz kahramanlıklar, fedakarlıklarla kurulduğunu anımsattı.

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde büyük küçük, genç yaşlı tüm halkımızın kahramanlıkları, fedakarlıkları 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ile taçlanmıştır." diyen Yılmaz, "Tarihimiz, kazanımlarımız bizim için her zaman onur kaynağımız olmuştur. Tüm olumsuz şartlara rağmen 95 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti'nin azmi, bağımsızlık ve egemenlik kararlılığı, birlik, beraberliği sayesinde kurulmuştur. Bu büyük emaneti korumak, tüm değerleriyle gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Güçlü Türkiye, Cumhuriyet bünyesinde milletiyle dimdik ayaktadır ilelebet de payidar kalacaktır." diye konuştu.

"ÇOK ÇALIŞACAĞIZ ÜRETECEĞİZ"

Milletvekili Yılmaz mesajında, "Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, milletini bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları her zaman boşa çıkacaktır." vurgusunu yaparak, "O eşsiz Milli Ruh, hepimizin içine işlemiştir. Gün geçtikçe daha da perçinleşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kolay kurulmadığını hiç kimse unutmamalı! Geçmişte ülkemizi işgal altına almak isteyenlerin kirli emelleri hala bitmedi, bitmeyecek de. Türkiye güçlendikçe, gücüne güç kattıkça, dünyanın önde gelen söz sahibi ülkeleri arasında olmayı sürdürdükçe sürekli hedefte olacaktır. Bunun için çok çalışacağız, üreteceğiz kendi kendine yeten bir ülke olma yolunda taviz vermeyeceğiz. Hiç kimse birlik ve beraberliğinizi bozamayacak, ülkemizin güçlenmesini engelleyemeyecektir." görüşüne yer verdi.

''CUMHURİYET HEPİMİZİN ORTAK PAYDASIDIR''

Yılmaz mesajına şöyle devam etti; "Tarih sayfaları hepimizin ders çıkarması gereken bir çok olaylarla doludur. Hepimizin şehitlerimize, bu ülke için büyük fedakarlıklarda bulunmuş kahramanlarımıza borcu vardır. Devraldığımız ve şu an taşıdığımız emaneti en iyi şekilde koruyarak, yarınlara daha güçlü bir şekilde taşımamız gerekmektedir. Cumhuriyet hepimizin vazgeçilmez ortak paydasıdır. Bu paydanın özünün ne olduğunu, ne anlama geldiğini nasıl korunması gerektiğini her bir Türk Vatandaşı en iyi şekilde bilmektedir. Ülkemize yönelik içeride ve dışarıda birçok kirli hesap yapıldığına yaşayarak tanık oluyoruz. Türkiye üzerinde tarih boyunca çeşitli oyunlar oynanmış ve her seferinde bu oyunlar bozulmuştur. Halkımız sağduyusunu hiç bir zaman kaybetmemiş, vatanı için elinden gelen her şeyi yapmıştır.  Bölgemizde birçok acıların yaşandığını görüyoruz. Dünya farklı ve acı bir süreçten geçiyor. Bunun için egemenlik ve bağımsızlık noktasında hiç bir taviz vermeden, gücümüze güç katarak ilerlememiz büyük bir zaruret. Türkiye şuan büyük hedefler ortaya koydu. Cumhuriyetimizin 100. Yıl'ına 2023'e hızlı adımlarla koşuyor. Hedeflerimiz büyük, hedeflerimiz inancımızla güçlü. Hepimiz çok çalışıp üzerimize düşeni yerine getirmekte tereddüt etmeyeceğiz. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete giriyor. Türkiye artık Dünya'da ses getiren projelerle kendinden söz ettiriyor. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum”  

Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz