Milli Eğitimden Okul Servislerine Uyarı!

TAKİP ET

Okul Servis taşımacılığına gelen yeni şartları değerlendiren Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 'Bu sene uygulanacak olan araçlarda uygulanması gereken şartlarda taviz gösterilmeyecek. Okulların açıldığı dönemde belgeleri tamamlamamış hiçbir servis trafiğe çıkamayacak' dedi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi’ne yeni dönemde okul servis araçlarında uygulanması zorunlu olan değişikliklerle ilgili bilgiler verdi. Esen, servis araçlarındaki yeni yönetmelikle ilgili olarak, “Taviz göstermeyeceğiz. Belgesini alamayan trafiğe çıkamayacak” dedi. 

CAN TAŞIYORUZ, TAVİZ YOK 

Yönetmeliklere göre yapılan taşımacılık şartlarından bahseden Esen, “Millî Eğitim Bakanlığı açısından değerlendirdiğimiz zaman iki tür taşımadan bahsedebiliriz. Bunlardan birisi ‘Eğitime Taşıma Yoluyla Erişim Yönetmeliği’ çerçevesinde yapılan taşıma hizmeti. Diğeri de özel taşıma dediğimiz, okula ile birliklerinin ya da velilerin kendi inisiyatifinde olan taşımadır. Taşımayla beraber biz eğitime ulaşmak isteyen çocuklarımızı sabah belirlenen merkezlerden veya evlerinden alıyoruz. Öğle yemeği vaktinde de yine devletimizin vermiş olduğu imkanlarla, bakanlığımız bize sağlamış olduğu bütçeyle öğle yemeği veriyoruz. Okulları bittiğinde yine evlerine ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

BELGE YOKSAGÜZERGÂH İZNİ YOK 

Yeni gelen şartlara çok net tanımlar geldiğini belirten Esen, “Taşıma servisi hizmeti veren okul aile birlikleri ve velilerin kendi istekleriyle seçtikleri, taşıma hizmeti sunan servis araçları ve servis şoförlerde aranan özelliklere dair çok net tanımlar getirildi. Bu yıl bizi en çok ilgilendiren yönü, aranan şartların koşulsuz ve istisnasız taviz vermeden uygulanacak olmasıdır. Bu yıl ilk defa getirilen şart, özellikle özel servis araçlarının taşıma yapılabilmesi için mülki amirden onay almasıdır. İlçelerde kaymakamın, illerde valinin onayına sunmak zorundadır. Araçlarda aranan şartları yerine getirdiğine dair belgeleri olmazsa güzergâh belgesi alamayacaktır” dedi. 

GERİ ADIM OLMAYACAK

 Meslek odalarından Bakanlığa gönderilen itiraz dilekçelerini değerlendiren Esen, “İlgili meslek odalarımız itirazlarını gündeme getiriyorlar. Bakanlığımıza bunun değiştirilmesi ya da hafifletilmesi taleplerinde bulunuldu. Düzenlemeye göre, araç takip sistemimiz 30 gün kayıt yapmak zorunda, koltuklarda oturmaya dayalı sensörler, her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri zorunlu hale geldi.Biz bu kuralların işletilmesi çerçevesinde şüphesiz ihaleleri gerçekleştirirken ya da mülki amirin onayına sunarken bu belgeleri isteyeceğiz. Aksi bir hüküm ortaya konmadığı sürece yönetmelik hükümleri geçerlidir. Gerek odalarımız gerekse bu hizmeti verecek olan servis araçlarımızın, bu şartları yerine getirme konusunda üzerlerine düşeni yapmalarında fayda var. Bir geri adım beklentisi bizde yok” ifadelerini kullandı. 

Kaynak; samsungazetesi