'Milli Mücadele Ruhu' yaşatılacak

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İstiklal Marşının Kabulü ve Çanakkale Zaferi ile ilgili düzenleyecekleri konferansa tüm ilçe halkını davet etti.

Samsun'un Terme ilçesi, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yılı ve Çanakkale Zaferinin 101'inci yılı nedeni ile anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Kent Konseyi işbirliği ile düzenleyecekleri konferansa tüm ilçe halkını davet etti. 

'YOLUMUZU AYDINLATIYOR'

İstiklal Marşı'nın yazıldığı günden bu yana Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Şenol Kul, "Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, 'Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir" dedi.

'ÇANAKKALE DÖNÜM NOKTASI'

Türk milletinin, tarihinin her döneminde en kötü şartlarda dahi birlik ve beraberlik içinde olduğuna dikkat çeken Şenol Kul, "Bugün üzerinden 1 asır geçmesine rağmen hala destansı mücadelesini konuştuğumuz Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü heyecanı ve onuru, hepimizi yeniden sardı. Esaret altında yaşamaya hiçbir zaman kabul etmeyen milletimiz, bundan 101 yıl önce tüm dünyaya bunu bir kere daha Çanakkale'de gösterdi. Çanakkale Türk halkı için, ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Bu nedenle Çanakkale Savaşı'nın verdiği mesajları, özünden koparmadan gençlerimizin yüreklerine, gönüllerine, en önemlisi de bilinçlerine özenle işlemeliyiz" diye konuştu.

‘KENT KONSEYİ'NE TEŞEKKÜR’

Belediye Başkanı Şenol Kul, bu amaçlar doğrultusunda, 11 Mart 2016 Cuma günü Belediye Kültür Merkezinde saat 19:00’da eğitimci-yazar Baha Rahmi Özen'in katılacağı bir konferans gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu günlerin maneviyatını yaşatacak konferansımıza tüm ilçe halkımızı davet eder, Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik ve üyelerine bu konuda yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederim" dedi.

‘PROJELER DEVAM EDECEK’

Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik milli ve manevi değerlerin özünü yitirmeden gelecek nesillere taşınmasını önemsediklerini belirtti. Bu ve benzeri projelerde yer almaya devam edeceklerini belirten Başkan Atik “Geleceği hazırlamanın tek yolu geçmişi en iyi şekilde bilmekten ve anlamaktan geçer. Öz benliğini koruyarak hak ettiği yeri alabilecek şekilde dizayn edilecek bir toplumu geliştirmek için bu tür projelerde her zaman varız, var olacağız. Konferansımıza tüm halkımızı bekliyoruz” Dedi.