Mimar ve Mühendisler Grubu üyeleri biraraya geldi

TAKİP ET

Mimar ve Mühendisler Grubu üyeleri aileleri ile birlikte Atakum Çakırlar Korusu'nda geniş katılımlı bir kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan MMG Samsun Şube Başkanı Salih Livaoğlu,  sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, ülkemizin içinde bulunduğu durum, ortaya koyduğu hedefler, kısa zamanda yapılması gereken işler  ve dünyada gelinen yönetim ve demokrasi anlayışı çerçevesinde, katılımcı demokrasinin en önemli unsurlarından biri olarak ortaya çıkan STK’ların etkisi, MMG gibi oluşumlara duyulan ihtiyacı arttırmakta olduğunu belirterek, “Mimar ve Mühendislik” alanında, MMG bu noktada ki büyük bir boşluğu doldurmakta olduğunu en azından bunun çabası içinde olduğunu söyledi.

 Livaoğlu, konuşmasında MMG Samsun Şube Yönetim olarak 4. Ayı doldurduklarını ve bu süre zarfında yapılan etkinliklerle,  sivil toplum kuruluşu olmanın bir sorumluluğu olarak, önemli görülen konuları, kamuoyunun gündemine getirerek,  kamuoyunu bilgilendirmeye teşvik etme ve uyarıcı olmaya devam ettiklerini söyledi.  Bu anlamda,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile birlikte konferans düzenlediklerini ve bu organizasyonların bundan böyle gelişmişlik seviyesi adına belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmak için Bilim’den Teknoloji’ye, Sanayi’den Tarım’a, Sağlıktan, Mühendisliğe her alanda devam edecektir dedi.

            Konuşmasının sonunda ise Livaoğlu, her zaman bölgesinde ve dünyada barış, huzur ve istikrar içinde büyüme ve gelişmekte olan ülkemizde teknik bir STK olan, MMG olarak,  elimizden gelen  tüm faaliyetleri gerçekleştirmek ve  kamuoyunu bilgilendirmek  adına   bu ve benzeri toplantılar   yapmaya gayret edeceğini  ifade ederek tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Kahvaltı sonrası Atakum Belediyesi tarafından rekreasyonu tamamlanan Çakırlar Korusu içerisinde yer alan ahşap yürüyüş yolunda gezinti ile etkinlik sona erdi.