Mimarlar ve akademisyenler Samsun'a geliyor

TAKİP ET

DOCOMOMO_2016 Samsun'da Değişen Kent ve Modern Mimarlık mirası tartışılacak. 125 Mimar-Akademisyen Samsun'a Geliyor.

DOCOMOMO_2016 Samsun’da Değişen Kent ve Modern Mimarlık mirası tartışılacak. 125 Mimar-Akademisyen Samsun’a Geliyor.

Kamunun dikkatini 20. yüzyılda öne çıkan Modernizm’e çekmek ve modern mimarlık, tasarım ve şehir plancılığı ürünlerini belgelemek ve korumak amacıyla 1990 yılında oluşturulan uluslararası bir kuruluş olan DOCOMOMO (DOcumentation and COnservation of Buildings, Sites and Neighborhoods of the MOdern MOvement) bünyesinde oluşan Türkiye Çalışma Grubu’nun 12. Konferansı 16-17 Aralık’da Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliğinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. 

DOCOMOMO_2016 hakkında bilgi veren Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Oktay’dan alınan bilgiye göre, 2004’den beri her yıl değişik bir şehirde gerçekleştirilen etkinlik ilk kez bir Karadeniz kentinde gerçekleşmiş olacak; bu kapsamda 16 şehirden ve Kuzey Kıbrıs’tan 125 mimar-akademisyen 90’ın üzerinde sunuş gerekleştirerek, “Değişen Kent ve Modern Mimarlık Mirası” temalı panelde İstanbul, Ankara ve Kayseri’den davetli konuşmacılar Modernist binalarla başarılı kentsel dönüşüm örneklerini kapsayan sunuşlar gerçekleştirecekler. 
Toplantı, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Samsun Şubesi işbirliği ile yapılacak. (Toplantı programı http://docomomo2016.omu.edu.tr adresinden izlenebilecek)

DOCOMOMO2016