Mmo Samsun şube plaket töreni ve onur gecesi yaptı

TAKİP ET

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube üyeleri ile beraber Kokteyl ve Onur Gecesinde buluştu. Onur Gecesinde meslek yaşamlarında 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 50. yıllarını dolduran Makina ve Endüstri Mühendislerine plaket verildi.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, 63. Yıl Kokteyl ve Onur Gecesini Sheraton Grand Samsun Hotel’de düzenledi.

Samsun Milletvekili Hasan Basri KURT, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Samsun Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Coşkun ÖNCEL, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman KARABÜK, Samsun Esnaf ve Sanatkârları Odalı Birliği Başkanı Hacı Eyüp GÜLER, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol ELEVLİ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermin ELEVLİ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan ÖZCAN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZBEY’in katıldığı Kokteyl ve Onur Gecesine oda üyeleri ve aileleri katılmıştır.

Onur Gecesinde konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN; Amasya, Çorum, Ordu, Sinop, Tokat ve Samsun’u kapsayan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesinin 2.380 Üye, 530 Öğrenci Üyeye ulaştığını, Anayasanın 135 Maddesi doğrultusunda kurulan Odamızın üyesine, şehrine, bölgesine ve ülkesine meslek disiplini doğrultusunda, aklın ve bilimin ışığında hizmet edebilme gayreti içerisinde olduğunu, 2016-2017 Yıllarını kapsayan Çalışma Dönemlerinde üyelerine yönelik düzenlenen meslek içi eğitimler, seminerler, öğrenci üyelerine yönelik teknik eğitimler, deneyimler toplantıları ve teknik geziler, şehrimize yönelik asansör periyodik kontrolleri, kaldırma ve iletme makinaların teknik kontrolleri öne çıkan çalışmalarının olduğunu, her çalışma dönemi olduğu gibi bu dönemde de öğrencilerimize yönelik yaptığımız “Kent İçi Güvenli Ulaşım” projemiz farkındalık yaratan diğer bir çalışmaları olduğunu” söyledi.

Onur Gecesinde konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ; “Makine Mühendisliği mesleğini nasıl seçtiğini, üniversite döneminde almış olduğu eğitimi, 1975 yılında Karayollarında Makine Mühendisliği mesleğine başladığını ve meslek hayatını, bütün mühendislik hizmetlerinin yeryüzünde bulunan hammaddelerin insanlığın faydasına sunmak için uğraşılan bir iş olduğunu, insanın kol gücü ile yapamadığı işi makine ile yapma işinin nerdeyse insanlık tarihi ile yaşıt olduğunu, tekerleğin icadının insanlık tarihinin en önemli icadı olduğunu ve tekerleği icat kişinin de mühendis olduğunu, makine mühendisi olduğunu” söyledi.  “Son zamanlarda şehrimizde gözle görülür bir trafik karmaşası olduğunu, bunun için şehrimizde yeni koridorların açılması gerektiğini” ardından “lojistiği çok önemsediklerini ve 80.000 metrekarelik depolama alanı kurduklarını, diğer bir iş kolu olan umut içerisinde oldukları medikal endüstri ile ilgili Mediclust’ı kurduklarını” belirtti.

Onur Gecesinde konuşma yapan Samsun Milletvekili Hasan Basri KURT; “Uluslar arası ilişkiler ve Tarih okumuş birisi olarak siz mühendislerle beraber olduğu için mutlu olduğunu, burada mühendislik mesleğine hizmet etmiş büyüklerinin olduğunu, Mediclust markası oluşturulduktan sonra yıllardır Samsun’da cerrahi aletler konusunda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya YILMAZ tarafından atılan ciddi bir adım olduğunu, dernek yapısının bir şirkete dönüştürüldüğünü” söylerken “Türkiye’de tartışılan yerli otomobil için Samsun’un talip olduğunu ve bu işin bir heyecan yarattığını” söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından; Ülkemizin Kalkınması için şantiyelerde, fabrikalarda, kamu ve özel sektörde yıllarca büyük bir özveriyle çalışan, üreten ve sanayileşen bir Türkiye için mücadele veren üyelere meslek yaşamlarında geçirdikleri yılların anısına meslekte 15 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN, 20 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol ELEVLİ, 25 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Esnaf ve Sanatkârları Odalı Birliği Başkanı Hacı Eyüp GÜLER, 30 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman KARABÜK, 35 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Coşkun ÖNCEL, 40 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Milletvekili Hasan Basri KURT, 45 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ ve 50 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından verilmiştir.