Mmo üyelerini bilgilendiriyor

TAKİP ET

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği işbirliği ile Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube üyelerine yönelik 'Türkiye Yangın Yönetmeliği, 2015 Mekanik Tesisat Tasarım Esasları' semineri düzenlendi.

Seminerde konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN “Türk Tesisat Mühendisleri Derneği ile birçok çalışmalar yaptıklarını, Türk Tesisat Mühendisleri Derneğinin meslek disiplinimizin ihtisaslaşmış bir sivil toplum örgütü olduğunu ve Odamızın da kardeş kuruluşu olduğunu, meslek disiplinimize giren her türlü etkinliği birlikte yapmaya hazır olduklarını,  bugün burada sektördeki gelişmeleri, nereye gittiğimizi, neler olduğunu ve neler yapılabileceğini paylaşılacağız” diyerek  “2013 – 2014 eğitim – öğretim yılında İlköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yangın bilincinin arttırılabilmesi amacı ile Samsun İli Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan 91 adet merkez ve köy okullarında eğitim görmekte olan 42.000’i aşkın ilköğretim öğrencine yönelik “Yangın Güvenliği” sosyal sorumluluk projesinin düzenlediğini” söyledi.

Seminerde konuşma yapan Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol KILKIŞ “Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu’na bu etkinliği beraber düzenledikleri için teşekkür ettiğini, Yangın tesisatlarının olası bir yangında çok önemli rol oynadıklarını, güvenlik için her binada yangın tesisatının bulunması gerektiğini” söyledi.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği işbirliği ile düzenlenen seminerde Dr. Mak. Müh. Kazım BECEREN  “Türkiye Yangın Yönetmeliği, 2015 Mekanik Tesisat Tasarım Esasları, Söndürme Sistemleri ve Duman Kontrol Sistemleri” hakkında üyelerimize detaylı bilgi aktarmıştır.