'Muasır Medeniyetler yolunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz'

TAKİP ET

Atatürk'ün vefatının 78'inci yıldönümü ile ilgili mesaj veren Başkan Tok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine erişmesi için devlet ve millet olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz" dedi.

Atatürk'ün vefatının 78'inci yıldönümü ile ilgili mesaj veren Başkan Tok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine erişmesi için devlet ve millet olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj  yayımladı.

SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ
Atatürk’ün vefat yılı münasebetiyle yayımladığı mesajda Başkan Tok, “Tarihin ender yetiştirdiği şahsiyetlerden,  Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. yılında Onu bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

İŞARET ETTİĞİ MUASIR MEDENİYET YOLUNDA ÜLKE OLARAK İLERLİYORUZ
Tok’un mesajı şöyle; “Fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ebediyete yolcu ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuştur. Milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, kurduğu Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır.  Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini aşma yönünde büyük mesafeler kat etmiş, ekonomik atılımlar yapmış, dünya devletleri arasında sayılı bir mevkiye gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler zirvesine erişmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında da saygı, şükran ve, özlemle anıyoruz” dedi.