Mübadiller Atakum'da dayanışma için bir araya geldi

TAKİP ET

Atakum Belediyesi, CHP Balkan Masası'nın Samsun'da gerçekleştirdiği Toplumsal Dayanışma Balkan Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'na ev sahipliğini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın da katıldığı programa, Karadeniz Bölgesi’nden Rumeli, Balkan sivil toplum örgütleri ve mübadiller yoğun ilgi gösterdi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balkan Masası’nın gerçekleştirdiği bir dizi programla, mübadelenin 98. yıl dönümü Samsun’da anıldı. Aynı zamanda 29 Ocak 1988’de Yunanistan’da yaşanan olaylar sonrasında Türkiye ve Batı Trakya Türkleri tarafından Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü ilan edilmesi nedeniyle Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Toplumsal Dayanışma Balkan Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

CHP Samsun İl Başkanlığı’nda başlayan programa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başta olmak üzere; CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Samsun milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ile Kemal Zeybek, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. CHP Samsun İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısı sonrasında, göç sırasında hayatını kaybeden mübadiller, 98 yıl önce ilk defa geldikleri Samsun Tütün İskelesi’nde denize karanfil bırakılarak anıldı. CHP heyeti, ardından Tekkeköy ilçesi Çayleyik Mahallesi’nde yaşayan mübadilleri ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak ve beraberindekiler, 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde önceki gün yaşanan ve 4 işyeri ile 2 otomobilin hasar gördüğü yangın nedeniyle esnafa geçmiş olsun ziyaretinde de bulundu. 

Mübadiller Atakumda dayanışma için bir araya geldi