Müsiad 16.Expo Fuarı Kapıları Açılıyor

TAKİP ET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından her iki yılda bir İstanbul'da düzenlenen uluslararası 16.MÜSİAD EXPO Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 9 Kasım' da İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde kapılarını açıyor.

100 aşkın ülkeden yaklaşık 7 bini yabancı olmak üzere toplamda  200 binden fazla kişinin katılımının beklendiği ticaret fuarına 700 şirket stantlarıyla destek sağlıyor. İş burada! sloganıyla kapılarını açan fuar, iş dünyasını buluşturarak, B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak.

Yurtiçinde 86, yurtdışında 170 noktada binlerce üyeyi, on binlerce üye işletmeyi temsil ettiklerini belirten Sar, "Ülkemizle diğer ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirerek ticaret hacmini artırırken, aynı zamanda üyelerimize yepyeni yatırım olanakları sunuyor ve onları bölgesel ve küresel fırsatlarla buluşturuyoruz. MÜSİAD üyesi yerli ve yabancı toplam 700 şirkete ev sahipliği yapıyor” diye konuştu.

16. MÜSİAD EXPO ile eşzamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı  ” 3.High Tech Port” ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi de düzenleniyor..

Fuarın bu yıl da 8 holde düzenleneceği bilgisini veren MÜSİAD Samsun Şube Başkanı, “Fuarda bu yıl çevre ve yapı malzemeleri, inşaat, tekstil, otomotiv, makine, mobilya, gıda, bilgi teknolojileri ve savunma sanayi gibi birçok farklı sektör ziyaretçilerle buluşuyor. Fuarımızda, 20. Uluslararası İş Forumuna da 22 ülkeden işadamı gelecek. 10 Kasım 2016 tarihlerinde WoW Hotel'de  açılış konuşmalarını MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, IBF Başkanı Erol Yarar, Katar, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yapacağı IBF'te, şirket ve girişimcilere inovasyon farkındalığı ele alınacak..Savunma ve Havacılık sektörüne özel olarak düzenlenen Türkiye gemisinin istikametini işaret eden bir gelecek pusulası olarak nitelendirilen 3. High Tech Port projesiyle, Türkiye'nin teknolojik ürünleri dünya pazarları için görücüye 4. Holde çıkarılırken, Türkiye'nin ileri teknoloji üreten firmalarının ve hedef pazarların bir araya getirilmesi, bu anlamda Türkiye'ye savunma ve havacılık alanında önemli kazanımlar oluşturulması amaçlanıyor." diye konuştu.

Her fuarda farklı sergiler de düzenleyen MÜSİAD, bu yıl “15 Temmuz” temalı sergide hain darbe girişiminde yaşananları farklı bir sunumla gözler önüne seriyor ve o gecenin hikayesi sergiliyor.
Fuarda ayrıca, Emine Erdoğan Hanımefendinin himayeleri, Dışişleri Bakanlığı, THY, TİKA, Altındağ Belediyesi ile birlikte düzenlenen ve işletmesini MÜSİAD'ın yaptığı ve satılan ürünlerden elde edilen kârın, yine o ülkelere gönderildiği “Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi”nin yer aldığı özel bir bölüm de yer alıyor.

MÜSİAD EXPO, firmaların sadece ürünlerini sergileyerek tanıtımlarının yanı sıra, yurtdışı alım heyetleri ile ikili iş görüşmeleri, ticaretin arttırılması ve geliştirilmesine yönelik ayrıcalıklı bir ortam oluşturuyor. Bu sene yenilik olarak “Satın Almacılar Buluşuyor” başlığıyla, MÜSİAD üyesi olan ve olmayan 200'ün üzerinde seçkin satın almacıyı 12 Kasım 2016 tarihine kadar bir araya getirecek.