Müsiad Şube Başkanı Sar II. Eğitim Kongresine katılıyor

TAKİP ET

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim SAR, II. Eğitim Kongresi' ne Katılarak Mesleki Eğitimde Bölgesel Sorunları Paylaşacak

24-25 Ekim tarihlerinde Mesleki ve teknik eğitimin güncel sorunları ve geleceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak, belirlenen konulardaki bilimsel çalışmaları paylaşmak, bu sayede de mesleki ve teknik eğitimi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için ortak bir bilinç oluşturmak amacıyla Antalya’ da gerçekleştirilecek olanII.Eğitim Kongresine,Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)  Samsun Şubesi Başkanı Selim Sar’ ında katılım sağlayacağı bildirildi. Mesleki Teknik Eğitim ile alakalı Müsiad’ın da fikirlerinin panel içerisinde belirtileceği oturumlarda, Şube başkanı Sar’da görüşlerini ifade eden bir rapor hazırladı. Bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerinin de bulunduğu rapor kongrede paylaşılacak.

Söz konusu programa akademisyen, işveren ve işçi temsilcileri, sektör temsilcileri, gazeteci-yazar, özel okul temsilcileri ve yöneticileri gibi 77 konuşmacı katılacak. 16 oturumun düzenleneceği ve 800’e yakın davetlinin katılacağı kongrede, Türkiye’nin 2023 vizyonu ve mesleki ve teknik eğitimi, mesleki eğitim-istihdam ilişkisi, rehberlik ve kariyer, eğiticilerin eğitimi, sendikalar gözüyle mesleki eğitim, yeterlilikler, kalite çalışmaları ve uygulamaları, ahilik ve değerler eğitimi, MYO’ların temel sorunları ve çözüm önerileri, tematik okullar, özel mesleki ve teknik okulları ve teşvikler, yeterliliklerin belgelendirilmesi, endüstri 4.0 ve uygulamaları ile basın gözüyle mesleki ve teknik eğitim gibi konular tartışılacak.

 “Eğitimden Üretime Sektörle İş Birliğine” temasıyla düzenlenecek kongrede,nasıl sorunlarla karşılaştığımız konularında şehrimizi ve bölgemizi temsil edeceğini ve bunun için bir çok işadamı ile görüşerek kendilerinden de düşüncelerini aldığını belirten Sar, konu ile alakalı tüm sorunlarımızı Kongre’ de ifade edeceğini söyledi.