OKE'nin bilirkişi itirazı haklı bulundu

TAKİP ET

Çarşamba'da kurulan biyokütle enerji santrali için Danıştay 6. Dairesi'nin bozma kararı üzerine yeniden oluşturulan bilirkişi heyeti iptal edildi. Mahkeme, OKE'nin itirazını haklı buldu keşifi erteledi Mahkeme OKE'nin Bilirkişi İtirazını Haklı Buldu.

Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'nde kurulan biyokütle enerji santrali ile ilgili Danıştay 6. Dairesi'nin, yerel mahkemenin kararını bozması sonrası yeni oluşturulan 5 kişilik bilirkişi heyeti, Oltan Köleoğlu Enerji'nin (OKE) itirazı üzerine mahkeme tarafından iptal edildi.

Samsun 3. İdare Mahkemesi, yeni bilirkişilere OKE hukukçularının itiraza konu olan, 'bilirkişilerin davalı taraflarla' yakınlığı iddiası sonrası dava dosyasına sunulan bilgi ve belgeleri incelemeye aldı ve bilirkişilerle ilgili ileri sürülen itirazların makul sebeplere dayandığına karar verdi. Mahkeme yapılacak keşif incelemesini ertelediği gibi bilirkişilerin görevlendirilmesini de iptal ederek, Naip Hakim tarafından tekrar bilirkişi belirlenmesini karara bağladı. 

MEVZUATA UYGUN DEĞİL
3. İdare Mahkemesi'nin bu kararına göre bilirkişi heyetinde yer alan ve itiraza konu olan Mimar Meltem Ak, Harita Mühendisi Tülin Bolatbaş ile Şehir Plancısı Fatma Sağlam ve Zülfiye Mollahüseyinoğlu, bilirkişi heyetinden çıkarıldı. Heyetin beşinci üyesi olan Çevre Mühendisi Andaç Akdemir hakkında OKE hukukçuları bir itirazda bulunmamıştı. OKE hukukçuları, bilirkişilerin 'davacı taraflarla yakın ilişki içinde olmasının' bilirkişilik açısından yasal mevzuat çerçevesinde olmadığını ileri sürmüş ve davcılarla bilirkişilerin birlikte çekilmiş bazı fotoğrafları da dava dosyasına sunmuştu. 

O BİLİRKİŞİLER İÇİN İPTAL ÇIKTI

Mahkemenin oluşturduğu bilirkişi heyetindeki isimler, davacı olan TMMOB İKK'nin üyeleriyle birlikte samimi fotoğrafları 'itiraz dosyasına konulmuştu.' OKE'nin itiraz haberini kamuoyuna gazetemiz duyurmuştu. Mahkeme 'bilirkişi heyetini iptal etti.

Haber: Halk Gazetesi - N. Alper CABBAR 

OKEnin bilirkişi itirazı haklı bulundu